latinica  ћирилица
19/04/2017 |  18:55 ⇒ 20/04/2017 | 07:31 | Autor: RTRS

"Spavajte mladići"- Film o tragično stradalim radnicima RTRS-a (VIDEO)

Dokumentarni film "Spavajte mladići", autora Zorana Pejičića, posvećen je svim našim tragično stradalim kolegama, koji su tokom minulog rata učestvovali u stvaranju Radio-televizije Republike Srpske, jednom od temeljnih stubova Republike Srpske.
Spavajte mladići - Foto: RTRS
Spavajte mladićiFoto: RTRS

"Spavajte mladići", je dokumentarna priča o Saši Kolevskom, Goranu Pejčinoviću, Mladenu Obradoviću, Ljubi Kerkezu i Draganu Klačaru, radnicima RTRS-a, stradalim u toku rata na radnim zadacima, ali i svim našim kolegama iz drugih srpskih medijskih kuća koji su, boreći se za istinu položili živote na oltar Otadžbine.

Ovo je film o pripadnicima "sedme sile" koji su poginuli tokom rata i umrli poslije rata, onima koji su ranjeni u tijelo i dušu i godinama nose teške rane u svom srcu. Posvećen je svima koji su učestvovali u velikom podvigu, stvaranja Republike Srpske.

Dokumentarni film "Spavajte mladići" uradila je ekipa RTRS-a; autor Zoran Pejičić, snimatelj Bojan Trnić, montažer Žarko Kalaba, ton Dragan Bošnjak, rasvjeta Mario Paljević, Marko Stančević i Slaviša Vukolić.