latinica  ћирилица
28/02/2017 |  12:58 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Ivanić: Nikšićeva čestitka - uvreda za cijelu Republiku Srpsku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je Srni da svako ko pokuša da uvrijedi njega lično dok je kao Srbin na mjestu predsjedavajućeg, istovremeno vrijeđa i cijeli njegov narod i Republiku Srpsku koja ne obilježava 1. mart.
Mladen Ivanić (foto: N1) -
Mladen Ivanić (foto: N1)

"Rekao sam i ponoviću, niko FBiH ne brani da slavi praznik koji želi, ali za mene je 1. mart dan kada je u BiH počeo rat i dan kada je ubijen prvi Srbin u BiH. Iskreno se nadam da /predsjednik SDP-a Nermin/ Nikšić nije imao to na umu kada mi je uputio čestitku", rekao je Ivanić, reagujući na čestitku koju mu je uputio Nikšić povodom 1. marta, koji se u FBiH obilježava kao "Dan nezavisnosti BiH".

"Ovo je klasični pokušaj da slaba politička figura od sebe napravi jaku i očigledno je da to želi da uradi na mom imenu", ocijenio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ivanić je rekao da Nikšić i njemu slični, nemajući druge argumente, podnose krivične prijave i prave kojekakve incidente, ne bi li pridobili malo medijske pažnje.

"Da kroz Nikšićevu čestitku naslovljenu meni istovremeno nije došla i uvreda za cijelu Republiku Srpsku, ovo ne bih ni komentarisao", poručio je Ivanić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, uputio je danas Ivaniću i svim građanima BiH čestitku povodom 1. marta.

Izvor: Srna