latinica  ћирилица
28/02/2017 |  12:52 | Autor: RTRS

Njemački "Fraport" u igri za Aerodrom "Nikola Tesla"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa premijerom njemačke Savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom razgovarao o mogućem učešću njemačke transportne kompanije "Fraport" u koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla".
Aerodrom Nikola Tesla - Foto: RTRS
Aerodrom Nikola TeslaFoto: RTRS

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara poslije sastanka sa predsjednikom vlade Hesena, rekao da bi dolazak "Fraporta" omogućio dodatni razvoj vazdušne luke i uvećavanje kargo saobraćaja.

"To je od ogromnog značaja za Srbiju", rekao je Vučić.

Njemačka transportna kompanija "Fraport AG Frankfurt erport servises vorldvajd" posluje na Frankfurtskom aerodromu, i na još nekoliko drugih aerodroma širom svijeta.

Prema posljednjim zvaničnim podacima, "Fraport" je u 2015. godini zapošljavao oko 20 hiljada radnika, uslužio je 61 milion putnika na Frankfurtskom aerodromu, i ostvario rast operativnog profita za 7,4 odsto, odnosno 848,8 miliona evra.

Premijer Vučić je izjavio da Vlada nastoji da obezbijedi rast i napredak ekonomije i standarda građana, ali i da pomogne onima koji su opljačkani prije više od decenije.

Vučić se osvrnuo na slučaj radnika preduzeća u Nišu, upropaštenih prije više od decenije.

"Neko ih je opljačkao pre 10 i 12 godina, ništa im niko u međuvremenu nije dao ni pomogao, a danas kažu da im ništa ne dajemo, mi koji izmišljamo načine da im sad pomognemo", rekao je premijer.

"Dođu mediji, pa kažu da ne dajemo – ja, koji dajem, a nisam ni kriv ni dužan zbog njihove situacije", rekao je Vučić i dodao da to vidi kao znak da smo kao društvo u ozbiljnom problemu, jer probleme ne sagledavamo na pravi način.

Izvor: Tanjug