latinica  ћирилица
28/02/2017 |  12:11 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Bošnjaković predsjednica aktiva žena SNSD-a Bijeljina

Јednoglasnom podrškom više od stotinu delegata ekonomista Tanja Bošnjaković izabrana je za predsjednika Aktiva žena SNSD-a Bijeljina i time postala član Predsjedništva i Izvršnog komiteta Gradskog odbora stranke.
Izabrana predsjednica i rukovodstvo Aktiva žena SNSD Bijeljina (foto: http://snsd-bijeljina.org) -
Izabrana predsjednica i rukovodstvo Aktiva žena SNSD Bijeljina (foto: http://snsd-bijeljina.org)

Zahvalivši članicama novoizabranog Gradskog odbora za podršku i izuzetnu čast, Bošnjakovićeva je istakla snažnu privrženost političkim ciljevima SNSD-a i opredijeljenost za dalje jačanje aktiva žena i uloge žene u politici.

"Moja čvrsta namjera je da Aktiv žena SNSD Bijeljina bude nosilac političkih aktivnosti naše organizacije, da predstavljamo tim koji će privući nove članove i da zajedno radimo u najboljem interesu žena ali i svih građana Bijeljine", rekla je Bošnjakovićeva.

Bošnjakovićeva je rođena je 1979. godine u Zvorniku, zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sertifikovani je forenzički računovođa i ima 13 godina radnog iskustva u realnom sektoru.

Na prethodnim lokalnim izborima ostvarila je zapažen rezultat kao kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Bijeljina.

Gradski odbor je na zasjedanju koje je održano sinoć izabrao i tri potpredsjednika Aktiva žena Natašu Pejić, Slavicu Lukić i Oliveru Mrković, kao i sekretara Danijelu Stevanović koje će pomagati u daljem radu i vođenju Aktiva žena SNSD Bijeljina.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić čestitao je Aktivu žena na uspješno provedenim izborima i, istakavši značaj žena u politici, osvrnuo se na položaj koji žene imaju u organizaciji SNSD.

"SNSD i statutarno i realno pridaje najveći značaj ženama u politici. O tome najbolje svjedoče izvršne i izborne funkcije koje obavljaju žene SNSD-a. Prva žena premijer u Republici Srpskoj i regionu je naša Željka Cvijanović koja je pokazala da u teškim, međunarodnim i unutrašnjim okolnostima, Vladu Srpske vodi izuzetno odgovorno i kvalitetno", rekao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, u Klubu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima čak 10 žena koje su među najaktivnijim i najodgovornijim narodnim poslanicima, kao i dva poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, a jedina žena u Skupštini grada Bijeljina je iz SNSD-a.

"Vi ste se za to izborile svojim radom, zalaganjem i kvalitetom i siguran sam da će novo rukovodstvo dati nemjerljiv doprinos u daljem radu naše gradske organizacije", istakao je Ćorić.

Izvor: Srna