latinica  ћирилица
28/02/2017 |  10:32 ⇒ 14:31 | Autor: RTRS

Meksikanci oduševljeni Đokovićem

Trenutno drugi teniser svijeta Novak Đoković noćas će, po našem vremenu oko jedan sat iza ponoći, sa Slovakom Martinom Kližanom igrati meč prvog kola na turniru Serije 500 u Akapulku.
Navijači u Akapulku priredili nezaboravan doček Đokoviću - Foto: Novosti.rs
Navijači u Akapulku priredili nezaboravan doček ĐokovićuFoto: Novosti.rs

Đoković prvi put u karijeri igra turnir u Latinskoj Americi, ne računajući nastup na Olimpijskim igrama prošlog ljeta u Rio de Žaneiru u Brazilu – ali je još prije početka turnira uspio da osvoji publiku u meksičkom odmaralištu.

Dolazak najboljeg sportiste svijeta je izazvao toliku pažnju da je Novakov prvi javni trening pratilo nekoliko hiljada gledalaca, a pri izlasku na teren su ga dočekale prave ovacije.

Na turniru u Meksiku nastupaju brojni teniski asovi, ali niko od njih dosada nije privukao toliku pažnju kao srpski teniser. Đoković je prihvatio specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru kako bi se što bolje i što lakše prilagodio klimi na američkom kontinentu pred masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Organizatori su prezadovoljni, jer su karte za sve mečeve već rasprodate, a ovogodišnja posjeta će biti rekordna.

Novak Đoković noćas oko jedan čas po ponoći počinje meč sa Slovakom Martinom Kližanom u prvom kolu. Njih dvojica su se do sada sastajala dva puta, a Đoković je oba puta odnio ubjedljive pobjede.

Žrijeb nije baš bio naklonjen Đokovoću, jer su na putu do osvajanja titule pred Đokovićem kao potencijalni protivnici Huan Martin del Potro, Nik Kirjos, Bernard Tomić, Dominik Tim ili David Gofen.

U drugoj polovini žrijeba favoriti su veliki Novakov rival Rafael Nadal i Hrvat Marin Čilić.

Izvor: Agencije