latinica  ћирилица
28/02/2017 |  09:18 | Autor: RTRS

Mario Gece privremeno prekinuo karijeru!

Vezista Borusije Dortmund Mario Gece ne može da igra zbog metaboličkih poremećaja, saopštio je klub sa Signal Iduna Parka.
Mario Gece fudbaler Borusije Dortmung (foto: nadlanu.com) -
Mario Gece fudbaler Borusije Dortmung (foto: nadlanu.com)

"Sveobuhvatni ljekarski pregledi zbog problema sa mišićima su pokazali da Gece ima metaboličke poremećaje, zbog čega za sada ne smije uopšte da trenira ili da se bavi bilo kakvim fudbalskim aktivnostima", navodi se u saopštenju Borusije.

Gece ima frustrirajuću sezonu od kako se na njenom početku vratio u Borusiju iz minhenskog Bajerna, pošto je samo četiri puta igrao cijelu utakmicu, a poslednji nastup imao je 31. januara.

Strelac pobjedonosnog gola u poslednjem finalu Mundijala je pred početak sezone imao problema sa mišićima, a nedavno se žalio na probleme sa butinom.

Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je srećan što se konačno našao korjen problema i Gece će dobiti punu podršku da se polako oporavi.

Sam fudbaler je kazao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se vrati treninzima i pomogne timu što je prije moguće.

"Svakodnevno sam podvrgnut terapijama i učiniću sve da se što prije vratim u trenažni proces“, kratko je rekao Gece.

Gece će najvjerovatnije propustiti sledeće okupljanje reprezentacije Nemačke, za utakmicu protiv Engleske u Dortmundu 22. marta, iako je selektor Јoahim Lev izjavio da računa na njega.

Izvor: B92