latinica  ћирилица
28/02/2017 |  08:06 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Ministri iz SzP prisustvovaće današnjoj sjednici SM BiH

U Sarajevu je za danas zakazana redovna sjednica Savjeta ministara BiH koja je trebalo da bude održana prošle sedmice, najavljeno je iz ove institucije.
Sarajevo, Parlament BiH - Foto: klix.ba
Sarajevo, Parlament BiHFoto: klix.ba

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je sinoć za portal "Vijesti" da će ministri iz Saveza za promjene prisustvovati današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Prošlog utorka, 21. februara, održana je telefonska sjednica na kojoj su razmatrani samo hitni, odnosno "materijali koji su bili vezani za rokove".

Iz Saveza za promjene /SzP/ tada je rečeno Srni da sjednica Savjeta ministara BiH nije održana jer predstavnici SzP-a ne žele da učestvuju u radu ove institucije dok ne bude razriješeno pitanje revizije presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Na dnevnom redu današnje sjednice je izvještaj o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Savjet ministara trebalo bi da razmatra i prijedlog odluke o koordinatoru za Instrument pretpristupne pomoći /IPA dva/ i prijedlog odluke o Odboru za IPA dva.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će biti riječi i o informaciji o sprovođenju Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja BiH EU u prošloj godini.

Savjet ministara razmotriće nacrt odluke o ratifikaciji Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH, sa jedne strane, i Evropskih zajednica i njihovih država članica, sa druge strane, da bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o usvajanju Statističkog programa BiH za period 2017-2020. godina.

Na dnevnom redu su informacija o aktivnostima na pripremi okvirnih smjernica za uspostavljanje i razvoj poljoprivrednog informacionog sistema u BiH i informacija o aktivnostima na uspostavljanju i razvoju sistema identifikacije zemljišnih parcela u BiH.

Savjet ministara BiH raspravljaće i o Analizi sprovođenja Zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH.

Biće riječi i o dokumentu Ekonomski trendovi za period januar-septembar prošle godine.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova, a po njenom okončanju najavljeno je saopštenje.

Izvor: SRNA