latinica  ћирилица
20/01/2017 |  08:26 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Premijerka Cvijanović i supruga predsjednika Dodika na svečanosti zvanične inauguracije Trampa

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika Srpske Snježana Dodik prisustvovaće svečanosti inauguracije novog predsjednika SAD-a Donalda Trampa.
Program inauguracije Trampa - Foto: RTRS
Program inauguracije TrampaFoto: RTRS

Zvanična ceremonija biće održana na Kapitol Hilu.

Iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću navedeno je da će Cvijanovićeva službeno boravi u Vašingtonu gdje će prisustovati inauguraciji novog predsjednika SAD Donalda Trampa, kao i pratećim događajima u okviru inauguralne svečanosti.

Budući da inauguraciji i pratećim ceremonijama prisustvuju najistaknutiji predstavnici političkih struktura u SAD, posjeta Cvijanovićeve biće iskorištena i za ostvarivanje kontakata sa predstavnicima nove američke administracije i drugim uglednim zvanicama koji će u naredne četiri godine biti važni u kreiranju i provođenju politika SAD.

Poziv za posjetu Vašingtonu premijer Srpske je dobila od Kongresnog odbora za inauguracione ceremonije, koji je odgovoran za organizaciju ceremonije polaganja zakletve predsjednika SAD i svečanosti koje prate inauguraciju, a kojim ove godine predsjedava senator Roj Blant iz države Misuri, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Supruga predsjednika Republike Srpske Snježana Dodik odazvala se pozivu da prisustvuje svečanoj inauguraciji novog predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Gospođa Dodik će inauguraciji prisustvovati sa delegacijom Republike Srpske, a troškove njenog putovanja i boravka u SAD u potpunosti snosi ona lično", saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.