latinica  ћирилица
19/01/2017 |  21:20 | Autor: RTRS

SP u rukometu: Francuzi i Makedonci remizirali za prolaz dalje

Makedonija i Island su potvrdili prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva u rukometu, pošto su u međusobnom susretu remizirali. Konačan rezultat je bio – 27:27.
Svjetsko prvenstvo u rukometu (foto:media.rtl2.fr) -
Svjetsko prvenstvo u rukometu (foto:media.rtl2.fr)

Iako su Makedonci imali pobjedu u rukama, na kraju je Island nošen Elisonom i Karasonom (šest golova) uspio da dođe do vrijednog remija. Kod Makedonaca je očekivano najbolji bio Kiril Lazarov sa sedam golova.

U grupi B je isto sve riješeno, Francuska je potvrdila stopostotan učinak trijumfom nad Poljskom. Kod Francuza je bio najbolji Nijokas sa sedam golova, dok je Krajevski kod Poljaka postigao pet.

U grupi A zanimljiv meč odigrali su između Rusi i Brazilci, koji su se borili za treće mjesto. Slavili su Rusi s 28:24, iako su na poluvremenu gubili sa 14:15.

Konačni poredak grupe A je: Francuska na prvom mjestu, Norveška na drugom, treća je Rusija, četvrti Brazil, peta Poljska, a posljednji Јapan.

U drugoj utakmici ovog ranijeg današnjeg programa, Tunis je odradio posao protiv Angole, slavivši sa 43:34. Tunis ima četiri boda i trenutno drži četvrtu poziciju. Island je peti, s utakmicom manje i tri boda.

Izvor: Nezavisne novine