latinica  ћирилица
19/01/2017 |  20:39 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

EL: Fenerbahče savladao Panatinaikos

Košarkaši Fenerbahčea savladali su na svom terenu Panatinaikos 84:63 u 18. kolu Evrolige.
Bogdan Bogdanović (FOTO: www.euroleague.net) -
Bogdan Bogdanović (FOTO: www.euroleague.net)

Tim Željka Obradovića ostvario je desetu pobjedu u sezoni i to bez jednog od najboljih igrača Ekpea Јudoa, a grčka ekipa pretrpjela je osmi poraz.

Fenerbahče je bez problema ostvario pobjedu, vodio tokom cijelog meča, a u jednom trenutku imao i maskimalnih plus 23.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Datome sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije. Јan Veseli je ubacio 13 (6/8 za dva), četiri skoka i tri asistencije, a 12 je dodao Slukas.

Bogdan Bogdanović je igrao 25 minuta imao sedam poena (2/3 za dva, 3/3 slobodna bacanja), tri uhvaćene lopte i pet dodavanja, a Nikola Kalinić je na parketu proveo 11 i po minuta, zabilježio šest poena (2/5 za dva, 2/2 slobodna bacanja).

U grčkom timu raspoložen je bio samo DŽejms sa 25 poena, Singlton je dodao 13, a sa 11 ga je pratio Rivers.

CSKA se vraća u staru formu. Zabilježili su drugi trijumf u nizu, posle Armanija je bez većih problema savladan i Bamberg - 85:64. Zbog problema sa tetivom, Miloš Teodosić je meč gledao sa klupe u civilu, ali se to nije vidjelo na parketu.

Srpskog plejmejkera je zamjenio Nando De Kolo i postigao 26 poena, uz pet asistencija i četiri skoka za indeks korisnosti 35. Na drugoj strani su samo Danijel Tajs (16, 5sk) i Nikolo Meli (20, 5sk) imali dvocifren učinak.

U narednom kolu Moskovljani gostuju Žalgirisu, dok Brose dočekuje Real.

Izvor: B92, Večernje novosti