latinica  ћирилица
19/01/2017 |  19:06 ⇒ 20/01/2017 | 14:01 | Autor: RTRS

Nakon Incka i članovi Bošnjačkog kongresa iz BiH izjednačili Srpsku sa NDH (VIDEO)

Iz Sarajeva nova provokacija! Nakon Valentina Incka i predstavnici Bošnjačkog kongresa, Mustafa Cerić i Suad Kurtćehajić, izjednačili su Republiku Srpsku sa NDH i zatražili ukidanje njenog imena.
Sarajevo:Bošnjački kongres - Foto: RTRS
Sarajevo:Bošnjački kongresFoto: RTRS

Ceriću je zasmetao i vladika Njegoš, pa je zatražio da se njegova djela izbace iz obrazovnog sistema.

Bošnjački intelektualci u Sarajevu progovorili su istim jezikom kao Valentin Incko. Ne samo da su izjednačili Republiku Srpsku sa NDH već i sa "Islamskom državom". Poručili su da nema pomirenja dok se Srbi ne odreknu prošlosti i priznaju navodni genocid na Bošnjacima.

- To znači da se 9. januara protivno pravu i cijeloj međunarodnoj zajednici formirala jedna paratvorevina koja je nazvana RS. U tom pogledu postoji, iako različitost od 51 godine, velika sličnost, riječi su Suda Kurtćehajića iz Svjetskog Bošnjačkog kongresa.

Svako izjednačavanje Srpske sa nacističkom tvorevinom NDH graniči sa zdravim razumom i elementarnom istinom o događajima iz Drugog svjetskog rata i s početka 90-ih.

Istovremeno, potvrđuje potrebu za postojanjem Republike Srpske.

- Onaj ko iole poznaje istoriju ovih prostora zna koji narod u BiH je i u Prvom svjetskom ratu, i u Drugom svjeskom ratu bio žrtva geniocida pa i u posljednjem odbramebeno-otadžbinskom ratu. Republika Srpska jeste jedini garant opstanka ostataka srpskog naroda zapadno od rijeke Drine, kaže istoričar Draga Mastilović. 

Nekadašnji reis i svebošnjački lider u pokušaju Mustafa Cerić, u čije vrijeme se snažno razvio vehabijski pokret, otišao je korak dalje i u Njegoševom "Gorskom vijencu" našao, kako kaže, korijene genocida prema Bošnjacima.

- Mi u BiH treba da podignemo tužbu protiv izučavanja i čitanja "Gorskog vijenca" u Crnoj Gori ili bilo gdje. Što se nas Bošnjaka tiče, to je djelo koje poziva naše susjede na genocid, dodaje Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog Bošnjačkog kongresa.

Nedeljko Zelenović, iz Udruženja književnika Srpske, kaže, međutim, da će se -dok je Srba- Njegoš izučavati!

Raspririvanje vjerske i nacionalne mržnje u Sarajevu prema srpskom narodu nema ko da osudi. Svojim izjavama o 9. januaru visoki predstavnik samo je dao krila bošnjačkim jastrebovima, a to je politički opasnije od histerije i mržnje bošnjačkih intelektualaca prema Republici Srpskoj.