latinica  ћирилица
03/01/2017 |  15:55 ⇒ 19:42 | Autor: RTRS

RTRS i u 2016. najgledanija televizija u Srpskoj (VIDEO)

Televizija Republike Srpske i 2016. godinu, prema podacima Odiens Mažurmenta, završila je na prvom mjestu po gledanosti u Republici Srpskoj.
Gledanost televizija decembar - Foto: RTRS
Gledanost televizija decembarFoto: RTRS

Istovremeno, RTRS je i najgledanija televizija iz Republike Srpske na nivou BiH. Sportski prenosi, Olimpijada, teniski Masters turniri i fudbal bili su najgledaniji sadržaji, dok je Izborna noć u oktobru na RTRS-u bila najgledanija političko-informativna emisija u Srpskoj.

Prosječni udio gledanosti od 18,61 odsto u decembru samo je potvrdio ubjedljivo prvo mjesto RTRS-a u Srpskoj, koje držimo već pune tri godine.

Godinu smo završili sa prosječnim udjelom gledanosti od 16,51 odsto u Republici Srpskoj.

Na nivou bh. televizija RTRS je na četvrtom mjestu sa prosječnim udjelom gledanosti od 6,34 odsto.

Izborna noć sa rejtingom od 16,07 i udjelom gledanosti od čak 34,11 odsto i Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" sa rejtingom 14,70 i udjelom gledanosti od 24,85 odsto, bili su najgledaniji informativni sadržaji u Srpskoj, dok je politički magazin Pečat sa prosječnim rejtingom 9,92 i prosječnim udjelom gledanosti od 20,06 odsto najgledaniji politički magazin u Republici Srpskoj.

Veliku gledanost bilježe sve emisije Informativno političke redakcije Televizije Republike Srpske.

Јutarnji program RTRS-a radnim danom gleda se u svakom trećem domu, a ništa manju gledanost nema ni emisija Vikend jutro.