latinica  ћирилица
08/12/2016 |  11:58 | Autor: RTRS

Ravna planina- Tri fis trke od 14. do 16. decembra

Ski-centar Ravna planina ugostiće od 14. do 16. decembra tri FIS trke muškog i ženskog slaloma na kojima se očekuje preko 90 učesnika iz 17 zemalja, rekao je nadležni u firmi Majneks, Nikola Čvoro.
Ski-centar "Ravna planina" -
Ski-centar "Ravna planina"

Tehnički organizator takmičenja je Smučarski klub Pale, a organizaciju su pomogli Ski-centar Ravna planina, Smučarski savez Republike Srpske i Smučarski savez BiH.

Prve vožnje slaloma počinju od 8.00 časova, a druge vožnje su predviđene za 11.00 časova. Takmičari na ovim trkama imaju mogućnost i da ispune olimpijsku A normu.

- FIS trke su svojevrsna uvertira za otvaranje zimske sezone u Ski-centru Ravna planina, koja počinje 17. decembra - rekao je Čvoro.

U okviru projekta izgradnje kabinske gondole na Ravnoj planini postavljeni su svi stubovi, te završene polazne i izlazne stanice. Prema njegovim riječima, ostalo je još da se postave sajle i montiraju kabine.

- Prva vožnja trebalo bi da se obavi prije Nove godine - istakao je on i dodao da još jedno jezero koje je napravljeno na vrhu staze omogućava nesmetano snabdijevanje vodom svih topova za vještačko osnježavanje.

Cijene dnevnog ski-pasa biće 20 KM, a karte za noćno skijanje 15 KM.

On je naglasio da je izgradnja prve faze gondole u tom skijalištu jedan od najznačajnijih projekata u regiji, imajući u vidu da će ovo biti prva kabinska gondola u poslijeratnoj BiH, nešto sa čime malo skijališta u regionu može da se pohvali.

Čvoro je podsjetio da je firma Majneks potpisala ugovor sa firmom Lejtner o izgradnji kabinske gondole u dužini od 1.350 metara, koja će se sastojati od 19 kabina kapaciteta 1.800 putnika na čas.

Prema njegovim riječima, gondola će polaziti ispred restorana "Gondola", a izlazna stanica je na vrhu Ravne planine pored vještačkog jezera, gdje će biti izgrađen još jedan ugostiteljski objekat.

Čvoro je istakao da je vrijednost izgradnje prve faze gondole oko 10 miliona KM.

Izvor: SRNA