latinica  ћирилица
08/12/2016 |  11:51 ⇒ 14:23 | Autor: RTRS

Uskoro mnoštvo elektronskih usluga za građane Banjaluke

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić potpisao je sa predstavnicima kompanije "Majkrosoft" BiH, Memorandum o razumijevanju koji će omogućiti građanima da u budućnosti usluge gradske administracije i servisa grada dobiju elektronskim putem.
Omar Krivošija i Igor Radojičić - potpisivanje memoranduma - Foto: SRNA
Omar Krivošija i Igor Radojičić - potpisivanje memorandumaFoto: SRNA

Ovaj memorandum prvi je korak ka transformaciji gradskih projekata i gradske administracije ka digitalnoj formi.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je potpisani memorandum samo prvi korak saradnje grada Banjaluke i "Majkrosofta" zahvaljujući kojoj će, između ostalog, biti omogućena transformacija mnogih gradskih projekata i gradske administracije ka digitalnoj formi.

"Gradu Banjaluci je ovo značajno zato što dobija jedno ime, brend iza sebe, jer kada se grad u bilo kojim drugim razgovorima pojavljuje kao partner `Majkrosofta` onda to ima i svoju reputacionu važnost", rekao je Radojičić novinarima nakon potpisivanja memoranduma.

On je naglasio da grad Banjaluka mora i da prati svjetske trendove u modernizaciji i novim tehnologijama, izražavajući zadovoljstvo zbog danas potpisanog memoranduma.

Direktor "Majkrosofta" za jugoistočnu Evropu Loren Danka rekao je da će ova kompanija kao jedan od globalnih lidera u oblasti informacionih tehnologija dogovorenom saradnjom prenijeti Gradskoj upravi Banjaluka najbolje prakse unapređenja administrativnog sistema drugih gradova regije i svijeta.

Banjaluka je prvi grad u BiH u ovakvoj vrsti posla i prvi partner "Majkosofta" u projektu digitalne transformacije u BiH.