latinica  ћирилица
08/12/2016 |  11:22 ⇒ 12:04 | Autor: RTRS

Mirjanić u Slovačkoj sa predstavnicima grupacije "Polnovakia agrar"

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je u Slovačkoj sa predstavnicima slovačke grupacije "Polnovakia agrar" Ulrikom Bijel Hansenom i Vladimirom Balašom o mogućnostima saradnje i potencijalnim investicijama u Republiku Srpsku.
Mirjanić u Slovačkoj sa predstavnicima grupacije "Polnovakia agrar" - Foto: SRNA
Mirjanić u Slovačkoj sa predstavnicima grupacije "Polnovakia agrar"Foto: SRNA

Mirjanić, koji je u dvodnevnoj posjeti Slovačkoj, juče je obišao i privredne subjekte u vlasništvu grupacije "Polnovakia agrar" u Vištuku i Bolerazu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Predstavnici ove grupacije upoznali su Mirjanića o proizvodnji na farmi svinja, Centru za reprodukciju u Vištuku, te Centru za biljnu proizvodnju u Bolerazu, gdje se ratarska proizvodnja odvija na oko 7.500 hektara.

U nastavku posjete, ministar će danas obići Centar za proizvodnju stočne hrane u mjestu Šala, potom i farmu koka nosilja u Bernolakovu, čija je proizvodnja oko 50 miliona jaja godišnje.

Na kraju posjete planirano je da Mirjanić razgovara sa predstavnicima grupacije u njihovom administrativnom sjedištu u Malinovu.

Izvor: Srna