latinica  ћирилица
08/12/2016 |  10:48 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Koncert za pomoć Ranki Gajić (VIDEO)

Tridesetogodišnja Ranka Gajić, majka dvoje djece, iz Gradiške teško je oboljela i potrebna je hitna transplatacija bubrega.
Humanitarni koncert za pomoć Ranki Gajić - Foto: RTRS
Humanitarni koncert za pomoć Ranki GajićFoto: RTRS

Kulturno-umjetničko društvo "Kolovit" i Kulturni centar Gradiška organizovali su humanitarni koncert za pomoć Ranki kako bi prikupili dio sredstava, od potrebnih 80.000 KM za transplantaciju bubrega u Francuskoj. 

Ranka je oboljela je od sistemskog eritemskog lupusa, bolesti koja napada i uništava imuni sistem i organe.

Njena mjaka Snježana Savić rekla je da je Ranki bolest oštetila bubrege, srce, pluća i nervni sistem.

- Bubrezi su joj u potpunosti otkazali i truli su, tako da joj je hitno potrebna transplatacija bubrega - kaže Rankina majka.

Osim "Kolovita", na humanitarnom koncertu za Ranku su igrali i pjevali i članovi kulturno-umjetnička društva "Mirkovo kolo" iz Vrbaške, "Kozara" iz Gornjih Podgradaca, folklorno udruženje građana "Motajički vuk" iz Sitneša i "Đerdan" iz Kukulja.

Mirko Borjanović, iz KUD "Kolovit", rekao je da su roditelji članova ovog društva prikupili 530 maraka pomoći koje će  dodati novcu od prodatih ulaznica.

Radojica Vidović, iz KUD "Đerdan", naglasio je da ih je za nastup motivisao humanitarni karakter koncerta i to što kao mlado društvo mogu da daju svoj doprinos da ova akcija uspije.

U humanitarnu akciju do sada su se uključili banjalučki Crveni krst, Dom kulture i brojne organizacije i građani i do sada je prikupljeno 9.500 maraka. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i omoguće Ranki da se izliječi, te da i dalje bude oslonac šestogodišnjem sinu i sedmogodišnjoj kćerki.