latinica  ћирилица
08/12/2016 |  10:28 ⇒ 16:25 | Autor: RTRS

Vlada Srbije formira komisiju zbog slučaja ubijenih gardista

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je roditelje gardista, koji su nastradali u kasarni na Topčideru 2004. godine, da će Vlada Srbije danas donijeti odluku o formiranju komisije koja će se baviti činjenicama u vezi sa pogibijom njihovih sinova.
Gardisti sa Topčidera - Foto: TANЈUG
Gardisti sa TopčideraFoto: TANЈUG

Premijer Vučić je zajedno sa ministrima Nebojšom Stefanovićem, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem primio roditelje nastradalih gardista Dragana Јakovljevića i Dražena Milovanovića i advokate porodica.

Pravni zastupnik njihovih porodica Olgica Batić prenijela je novinarima da će u Komisiji biti zastupnici porodica, predstavnici ministarstava odbrane, pravde i unutrašnjih poslova, zatim višeg javnog tužilaštva i specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Do susreta dolazi nakon što je početkom sedmice novinarima u Beogradu predstavljena 3D forenzička analiza događaja, prema kojoj su oni ubijeni.

- Dobili smo ohrabrujuće vijesti da će danas na sjednici Vlade biti donijeta odluka o formiranju komisije. To nam daje nadu i pokazuje dobru volju premijera - priča Olgica Batić, advokat porodica Јakovljević i Milovanović.

Ona je dodala da su zadovoljni što je apel porodica naišao na razumijevanje premijera Srbije.

- Ministarstvo odbrane, bezbjednosne agencije, policija, Više javno tužilaštvo, Specijalno tužilaštvo... Svi će biti uključeni u rad komisije i vjerujemo da će to ubrzati rad na razrješenju ovog slučaja. Ono što očekujemo jeste da dođemo do bilo kakvog odgovora, a označavati bilo koga kao izvršioca i nalogodavca u ovom trenutku nije moguće - rekala je Batić i dodala da je "ovaj predmet sada u Višem javnom tužilaštvu".

Batić je rekla da se predmet još uvijek nalazi u predistražnoj fazi.

Izvor: Tanjug