latinica  ћирилица
08/12/2016 |  09:29 ⇒ 10:28 | Autor: RTRS

Vučić razgovarao s roditeljima poginulih gardista

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Vladi Srbije porodice nastradalih gardista Dragana Јakovljevića i Dražena Milovanovića.
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC) - Foto: TANЈUG
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC)Foto: TANЈUG

Vučić je zajedno sa ministrima Nebojšom Stefanovićem, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem primio roditelje i advokate porodica.

Do susreta dolazi nakon što je početkom sedmice novinarima u Beogradu predstavljena 3D forenzička analiza događaja u kasarni na Topčideru 2004. godine, kada su stradala dvojica gardista, a prema kojoj su oni ubijeni.

Advokat porodica dvojice ubijenih gardista Oglica Batić izjavila je ranije da će tražiti novu rekonstrukciju tog događaja, kao i saslušanje tadašnjeg savjetnika predsjednika Srbije Vuka Јeremića, koji je o ubistvu obavijestio načelnika Generalštaba Branka Krgu.

Batićeva je je rekla da Krga tog dana nije bio u Srbiji.

"Malo je čudno da kabinet predsjednika države prije načelnika Generalštaba saznaje o tom događaju", rekla je Batićeva.

Na insistiranje novinara da kaže kakve veze sa tim događajem ima Andrićev vijenac, ona dodaje.

"To je Vuk Јeremić, on je javio. I to je Krga rekao da mu je simptomatično kako se on o tako nečem obavještava preko savjetnika predsjednika. I ja se pitam. Predložili smo da Vuk Јeremić bude saslušan, ali tužilaštov to do sada nije uradilo".

Јeremić je služio civilni vojni rok u Kabinetu tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Gardisti Dragan Јakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi prije 12 godina, poslije pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3 D tehnologiji, koja je Batićevoj osnov za zahtjev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je ranije na konerenciji za novinare u Beogradu.

Izvor: Tanjug