latinica  ћирилица
27/10/2016 |  10:26 | Autor: RTRS

Troicki ponovo u sukobu sa sudijom (VIDEO)

Srpski teniser Viktor Troicki ponovo je u centru pažnje svjetske javnosti. Nažalost, ne zbog pobjede kao nedavno kada je savladao Rafaela Nadala u 2. kolu Šangaja, već zbog ispada na terenu.
Viktor Troicki  (Foto:vesti-online.com) -
Viktor Troicki (Foto:vesti-online.com)

Troicki je na startu turnira u Beču igrao protiv neugodnog tenisera iz Јužne Afrike Kevina Andersona.

U finišu prvog seta, pri vođstvu protivnika 5:4 u gemovima, Troicki je servirao za izjednačenje. Pri rezultatu 40:40 desila se sporna situacija, pošto je Anderson sa mreže poslao duboku loptu koja je po mišljenju sudija pala u teren, ali po mišljenju Troickog završila u autu.

Uslijedila je žučna svađa Troickog sa glavnim i linijskim sudijom, a zatim i sa osobom zaduženom za organizaciju turnira.

Naravno, Troicki je bio toliko dekoncentrisan da je izgubio i naredni poen, samim tim i set, pa je uslijedila nova lavina ružnih riječi.

"Poludeću. Ne može više ovako. Ј..u me celu sezonu", vikao je Troicki. Troicki je i kažnjen od strane sudije poslije toga, ali ova situacija mu je pomogla da u nastavku meča odigra mnogo bolje.

Srpski teniser je bio na ivici poraza u drugom setu, ali je kod rezultata 5:4 za Andersona u taj-brejku uspio da veže tri poena i izjednači u setovima, a zatim dobije treći set sa 7:5.

Troicki će danas popodne igrati meč 2. kola protiv miljenika domaće publike Dominika Tijema.

Izvor: Kurir