latinica  ћирилица
24/09/2016 |  18:18 | Autor: SRNA

Lajšić i Dupalo stigli iz Moskve

Neven Lajšić i Nikola Dupalo stigli su danas nešto poslije 17.00 časova u Novi Grad, nakon što su za 48 dana biciklima prešli 5.500 kilometara od ovog grada do Moskve i nazad.

Na trgu Mladena Oljače, gdje su ih dočekali rodbina i prijatelji, njih dvojica su rekli da su im protekli dani bili najbolji dani u životu i da su predstavljali nezaboravnu avanturu.

"Veoma smo zadovoljni, ispunili smo zadatak koji smo sebi zadali - predali smo pismo Predstavništvu Republike Srpske u Ruskoj Federaciji u kojem ukazujemo ne problem odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Dvoru. Ukazali smo na ovaj ekološki problem i promovisali smo biciklizam", naveo je Lajšić.

Njih dvojica istakli su da uvijek podržavaju aktivnosti koje za cilj imaju nešto pozitivno.

"Ovo putovanje bilo je kao trening za put oko svijeta iduće godine", kaže Dupalo.

Lajšić i Dupalo naglasili su da su na putovanju imali srdačan doček kod prijatelja i rođaka u Austriji, Čehoslovačkoj, Rusiji i Srbiji.

Posebno im se svidjela Rusija, odnosno Moskva, u kojoj su se zadržali šest dana i obišli znamenitosti ove metropole.

Tokom putovanja pratilo ih je dobro vrijeme, a samo šest dana padala je kiša.

Dvojica sportista i biciklista kažu da nakon ovog putovanja neće odmarati i da će već sutra ponovo biti na biciklima.

Lajšić i Dupalo su iz Novog Grada krenuli biciklima 8. avgusta ujutro sa ciljem da ukažu na problem najavljene izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Dvoru u Hrvatskoj, u nepsorednoj blizini Novog Grada.