latinica  ћирилица
24/09/2016 |  17:39 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Beograd: Pokreti "Obraz" i "Naši" pozvali građane da izađu na referendum (VIDEO)

Pokret “Obraz” i Srpski narodni pokret “Naši” pozvali su večeras na skupu pod nazivom “Srbija za Srpsku” koji je održan na Trgu Republike u Beogradu sve patriote da podrže referendum i izađu sutra na glasačka mjesta u što većem broju.
Beograd: Podrška građanima Srpske za referendum - Foto: RTRS
Beograd: Podrška građanima Srpske za referendumFoto: RTRS

"Obraz” i “Naši” ukazali su da će sutra, kada se glasa o referendumu, sva pažnja domaće i svjetske javosti biti usmjerena ka izražavanju volje srpskog naroda u Republici Srpskoj. Sa skupa je poslata poruka jedinstva srpskog naroda s obje strane Drine.

“Potrebno je da se složno odupremo svim spoljašnjeim pritiscima i pokušajima da se uruše tekovine oslobodilačkog rata. Ono što takođe želimo da naglasimo jeste da su Srbi u Srbiji svim srcem uz braću u Republici S.rpskoj. Јako je važno da građani Srpske sutra izađu i glasaju na referendumu”, poručio je Mladen Obradović, predsjednik pokreta “Obraz”.

I predsjednik Srpskog narodnog pokreta “Naši” Ivan Ivanović pozvao je sve građane Republike Srpske koji imaju pravo da masovno izađu na glasanje i da daju podršku jer je ovo, kako je istakao, glasanje za opstanak Republike Srpske.

Ovim skupom “Obraz" i “Naši” pokazali su da je Srbima u Srbiji stalo do očuvanja Republike Srpske.

Glasanje na referendmu o Danu Republike Srpske u Srbiji biće organizovano od 7 do 19 časova na pet glasačkih mjesta u Srbiji: Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu. Glasačko pravo moći će da ostvare lica koja dođu da glasaju i pokažu važeće dokumente izdate u Republici Srpskoj.