latinica  ћирилица
24/09/2016 |  12:02 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Završena Ljetna škola Akademije Andrić

Tokom mjeseca septembra, Andrićgrad je bio centar mnogih kulturno-obrazovnih događaja.
Andrićgrad - Foto: RTRS
AndrićgradFoto: RTRS

U Andrićgradu je u organizaciji Andrićevog instituta, završena i Ljetna škola Akademije Andrić na temu "Kultura sjećanja".

Za polaznike škole orgnizovana su predavanja i diskusione tribine. Predavači su bili prof. dr Aleksandra Vraneš, prof. dr Ljiljana Marković, prof. dr Milivoj Nenin, prof. dr Saša Knežević, dr Snežana Lakićević i dr Dragana Bedov.

Studenti iz Kosovske Mitrovice, Novog Sada, Pala, Beograda, Niša i Banjaluke izlagali su svoje radove iz oblasti književnosti, istorije i filmskog i dokumentarnog stvaralaštva u okviru diskusionih tribina i razmijenili stavove i iskustva iz naučnoistraživačkih oblasti svojih interesovanja.

Osim predavanja, za studente su organizovane i druge aktivnosti – projekcije filmova, obilazak Andrićgrada i Višegrada.

Ljetnja škola u organizaciji Odjeljenja za književnost i Odjeljenja za orijentalistiku Andrićevog instiuta u Andrićgradu, trajala je od 16. do 21. septembra.

Ljetnja škola je jedinstvena pojava na ovim prostorima koja se održava već treću godinu zaredom i pruža mogućnost da studenti dožive jedno neponovljivo iskustvo, značajno za njihov dalji akademski, kulturni i duhovni razvoj.

Andrićgrad je otvoreno mjesto koje spaja ljude različitih kultura i nacija, u šta su se uvjerili i naši studenti, koji su prilikom svog boravka sreli i turiste iz Njemačke i Rusije.