latinica  ћирилица
23/09/2016 |  19:48 ⇒ 22:15 | Autor: SRNA

Predstavljen roman "Sivi kaput" autora Mihajla Orlovića

Roman "Sivi kaput" autora Mihajla Orlovića večeras je predstavljen u Narodnoj biblioteci u Gradišci.
Predstavljen roman "Sivi kaput" Mihajla Orlovića - Foto: SRNA
Predstavljen roman "Sivi kaput" Mihajla OrlovićaFoto: SRNA

Orlović je naveo da je roman "Sivi kaput" priča o djetinjstvu jednog seoskog dječaka, koji u životu prolazi kroz teške situacije.

"To je roman o stradanju i patnji poslije koje nastaje djelo, neki novi život. Pomalo autobiografska priča o stradanju jednog dječaka i ljudima jednog kraja kojih više nema", kaže Orlović.

Prema njegovim riječima, ovaj roman je nosio u sebi gotovo pedest godina, a napisao ga je za samo godinu dana.

O romanu je govorio i gradiški književnik Rado Dimitrijević koji kaže da je Orlović, kao pisac iz Sanskog Mosta pod Grmečom, napisao autobiografski roman o svom đetinjstvu i periodu do studentskih dana, čime je krenuo stazama poznatih pisaca.

Dimitrijević je naglasio da se autor ovim romanom upisao u zlatnu bibloteku knjiga o djeci i za djecu pisanih sa zrelog stanovišta.

Roman "Sivi kaput" već je prihvaćen od čitalačke publike što dokazuje i činjenica da je njegovo izdanje, koje je štampano u Beogradu prošle godine, gotovo rasprodato.

Nekoliko promocija održao je u Srbiji, a izdanje koje je prije mjesec dana štampano u Banjaluci planira da promoviše po cijeloj Republici Srpskoj. Promocija u gradiškoj biblioteci prva je u tom nizu.

Orlović je poznati novinar i književnik. Napisao je 21. književno djelo, među kojima je desetak romana, a ostalo su knjige poezije i kratke priče i zapisi.

Autor je brojnih dokumentarnih filmova i reportaža. Trenutno radi na svom novom romanu pod nazivom "Vrtlog" koji će uskoro da objavi.