latinica  ћирилица
30/07/2016 |  08:33 | Autor: Agencije

Zlatorog odustao od ABA lige zbog nedostatka novca

Košarkaški vicešampion Slovenije Zlatorog saopštio je da sljedeće sezone neće igrati u Јadranskoj ligi zbog nedostatka novca.
ABA liga - Foto: ilustracija
ABA ligaFoto: ilustracija

Zlatorog je dobio poziv da učestvuje u ligi kada su Olimpija i Helios odustali, a u petak je saopštio da je poslije analize budžeta odustao od učešća jer ne bi mogao dostojno da se takmiči protiv timova "čije su finansijske mogućnosti mnogo veće" od njihovih.

"Prije nego što smo donijeli konačnu odluku, obratili smo se našem glavnom sponzoru, Pivovarni Laško, ali pošto smo sa njima već potpisali čvrst, dugoročni i za slovenačke uslove svakako impresivan ugovor do 2018, nismo mogli da dobijemo dodatna sredstva", navodi se u saopštenju.

Uprava je navela da je razmišljala da se ipak upusti u regionalno takmičenje, ali da je na kraju odlučila da se posveti razvoju i promociji mladih igrača kroz domaća takmičenja.

"Uprava kluba se nada da će dobar rad rezultirati dodatnim sredstvima i da ćemo moći da igramo ABA ligu u narednim sezonama", navodi se u saopštenju.

Primjenom nacionalnog koeficijenta, sljedeće države za prijem novih klubova u regionalnoj ligi su Bosna i Hercegovina i Makedonija.