latinica  ћирилица
30/07/2016 |  08:22 | Autor: Agencije

Đoković savladao Berdiha, u polufinalu protiv Monfisa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je sa 2:0 (7:6, 6:4) Tomaša Berdiha i plasirao se u polufinale Rodžers kupa u Torontu.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

Teniski broj jedan nije prikazao vrhunsku igru, ali je i pored toga uspio da savladao češkog tenisera, protiv koga sada ima skor 27-2.

U prvom setu viđena je velika borba. Đoković prvi stiže do brejka, ali kada se činilo da će prvi set brzo riješiti u svoju korist, dozvoljava protivniku da se potpuno vrati u meč i od 5:2 stigne do 5:5.

Ušlo se u taj-brejk, gdje je ponovo Berdih bio na poen od osvajanja prvog dijela igre, ali od 3:6 Đoković vezuje pet poena i osvaja prvi set.

Berdih je nervozno ušao u drugi dio igre, nekoliko puta se raspravljao sa sudijom u stolici, što je Novak iskoristio, napravio brejk u petom gemu i do kraja držao svoj servis.

Novak će u polufinalu igrati protiv Gaela Monfisa, koji je savladao Miloša Raonića sa 6:4, 6:4. Taj meč je na programu u noći između subote i nedjelje, oko 4 časa.

Prethodno će u drugom polufinalu igrati Kei Nišikori i Stan Vavrinka, nakon pobjeda nad Grigorom Dimitrovim (6:3, 3:6, 6:2), odnosno Kevinom Andersonom (6:1, 6:3).

Rodžers kup počeo je u ponedjeljak i igra se za nagradni fond od 4.691.730 dolara.

Ovaj turnir Masters serije je posljednja provjera za Đokovića pred Olimpijske igre.