latinica  ћирилица
27/06/2016 |  15:21 | Autor: SRNA

U utorak oblačno sa slabom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa slabom kišom u istočnim područjima, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Tokom dana u većini predjela biće ugodno toplo uz više sunca, dok će na istoku doći do postepenog razvedravanja.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini pojačana bura.

Јutarnja temperatura vazduha od 12 do 18, a na jugu od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura iznosiće između 22 i 28, a na jugu od 29 do 33 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi meteorologa, u srijedu, 29. juna, ujutru će biti svježe i pretežno vedro, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom
dana pretežno sunčano i ponovo toplije vreme. Јutarnja temperatura vazduha od 12 do 16, na jugu do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U četvrtak, 30. juna, očekuje se pretežno sunčano i ponovo veoma toplo vrijeme. Tokom popodneva uz malu do umjerenu oblačnost koja se premješta sa zapada. Јutarnja temperatura vazduha od 14 do 18, na jugu do 21. Najviša dnevna temperatura od 29 do 34 stepena.

U petak, 1. jula, biće pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme u prvom dijelu dana. Kasnije popodne očekuje se razvoj oblaka koji donose povremene pljuskove sa grmljavinom uglavnom na jugoistoku i sjeverozapadu, a u noći ka suboti i na sjeveru oko rijeke Save. Јutarnja temperatura vazduha od 16 do 22, u višim predjelima od 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 29 do 33, na jugu oko 35.

U Srpskoj je danas bilo nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji se šire od zapada ka istoku i jugu.

Kiša i pljuskovi se premještaju od zapada i zahvatiće većinu predjela, a očekuju se i lokalne nepogode uz obilnije padavine, jak vetar i pojavu grada.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Drinić, Bugojno i Drvar 18, Livno 19, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Kupres 20, Ribnik i Bihać 21, Ivan-sedlo 22, Čemerno, Kalinovik, Han Pijesak, Prijedor, Goražde i Sanski Most 24, Gacko, Srebrenica i Banjaluka 25, Zenica 26, Sokolac i Srbac 27 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu, Tuzli i Neumu izmjereno je 28 stepeni, u Bileći, Foči i Doboju 29, Bijeljini, Trebinju, Zvorniku i Stocu 30, a u Višegradu 32 stepena Celzijusova.