latinica  ћирилица
01/05/2016 |  08:08 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska zainteresovana za jačanje Srbije (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić posjetili su Operativni centar sistema odbrane Vojske Srbije na Banjici.
Dodik i Vučić posjetili centar sistema odbrane Vojske Srbije - Foto: TANЈUG
Dodik i Vučić posjetili centar sistema odbrane Vojske SrbijeFoto: TANЈUG

Dodik i Vučić imali su vaskršnji doručak sa pripadnicima Vojske Srbije. Vučićevo jaje i treće godine bilo je najjače, a u odabiru pobjedničkog jajeta kaže da se rukovodio savjetom da je najjače ono koje je najsvjetlije.

Foto: Tanjug

Čestitan je Vakrs i 1.maj a predsjednik Dodik istakao da je Srpska veoma zainteresovana za jačanje i razvoj Srbije i da mu je drago što vidi da sistem odbrane u Srbiji funkcioniše i da su svi predano posvećeni pitanjima stabilnosti same države.

"To je ono što nas u Republici Srpskoj i zanima. Mi hoćemo Srbiju koja je ekonomski jača. To je naš cilj i garancija naše stabilnosti u Republici Srpskoj", rekao je Dodik novinarima, nakon što je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem posjetio Operativni centar sistema odbrane Vojske Srbije na Banjici u Beogradu.

On je naveo da Srpska sarađuje sa Vojskom Srbije u dijelu koji se odnosi na školovanje vojnika u Srbiji.

"Veoma smo zahvalni za priliku koja nam je pružena u tom pogledu, jer srpska komponenta Oružanih snaga BiH popunjava se sa profesionalnim pojedincima i zato je saradnja sa Srbijom i Vojskom Srbije veoma važna za nas i iz tog razloga sam ja tu", naglasio je Dodik.

 Premijer Srbije  rekao je da će Vojska Srbije uvijek biti spremna da odgovori svim izazovima i bude snažan faktor odvraćanja za svakog kome bi palo na pamet da izvrši agresiju na Srbiju.

"Naša vojska će biti sve snažnija i jača i u to nema nikakve sumnje", rekao je Vučić novinarima i istakao da je stabilnost Srbije uslov za njen ekonomski, demokratski, politički i svaki drugi napredak.