latinica  ћирилица
30/04/2016 |  20:46 ⇒ 21:13 | Autor: Nezavisne

Borac pobijedio Slaviju sa 2:1

Fudbaleri banjalučkog Borca pobijedili su večeras Slaviju iz Istočnog Sarajeva rezultatom 2:1 u 27. kolu BHT Premijer lige.
Borac - Slavija - Foto: RTRS
Borac - SlavijaFoto: RTRS

Golove za Borac dali su Uglješa Radinović i Lazar Marijanović, a Zoran Marušić zatresao je mrežu Borca.

Veliko iznenađenje u ovom kolu priredili su fudbaleri Drine iz Zvornika koji su u Tuzli sa 2:0 savladali Slobodu, ekipu koja se bori za titule prvaka u ligi i Kupu BiH. Drina je upisala pobjedu koja joj ne igra nikakvu ulogu pošto je porazom od ekipe Mladost Doboj-Kakanj, u prethodnom kolu, ispala iz prvenstva. Sloboda je upisala čak treći poraz u posljednje četiri utakmice na Tušnju u Premijer ligi. osim toga, ni u jednoj od te tri utakmice nisu postigli gol.

Domaći tim je imao inicijativu u prvom poluvremenu i bio je opasniji, ali mreže su mirovale. Onda je na otvaranju drugog dijela Drina povela preko Kuzmanovića. Iako se igralo drugo poluvrijeme, bilo je teško za očekivati da će Sloboda izgubiti ovaj meč, ali je uslijedio novi šok u 69. minutu kada je Stefanović pogodio za 2:0. Ovim porazom Sloboda je napravila veliki korak nazad u borbi za titulu prvaka BiH.

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Velež sa 3:0 i domogli se trećeg mjesta. a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Mrežu je načeo Harba već u petoj minuti nakon ubačaja iz kornera. Napadi su nastavljeni, a vođstvu je uduplao Okić, koji nije proslavio gol, budući da je pogodio protiv svog bivšeg kluba. Konačan rezultat meča postavio je kapiten Sarajeva Haris Duljević sjajnim udarcem u 41. minutu.

Fudbaleri Travnika su bili pod imperativom pobjede na gostovanju kod Mladosti, ali je meč završio trijumfom domaćih, čime su svoje šanse za opstanak sveli na minimum. Mladost se sa druge strane poravnala sa Čelikom, te sada obje ekipe imaju po 39 bodova. Radnik iz Bijeljine je prekinuo niz od tri ligaška poraza sa 2:0 trijumfom protiv zvorničke Drine. Pogađali su Beširović i Obradović, obojica u drugom poluvremenu.

Olimpik je na svom stadionu Otoka pobijedio ekipu Širokog Brijega sa 2:1 (1:1). Tri kola prije kraja prvenstva Olimpik je izborio važnu pobjedu u borbi za opstanak u elitnom društvu, dok su Širokobriježani umanjili svoje šanse za plasman za pozicije na vrhu tabele koje vode nastupu u evropskim kupovima. Široki je poveo u 36. minuti pogotkom Kožulja iz slobodnog udarca. Rezultat je u 43. minuti poravnao Zolj, koji je glavom pogodio mrežu Solde, a pobjedu domaćoj ekipi osigurao je Hebibović u 89. minutu.