latinica  ћирилица
30/04/2016 |  16:40 | Autor: B92

Rozbergu prva pozicija i sutra u Sočiju

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.
Niko Rozberg - Foto: AP
Niko RozbergFoto: AP

On je ostvario najbrže vrijeme u kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svjetski prvak Luis Hamilton, startovati sa 10. mjesta.

Rozberg, koji je pobijedio u prve tri trke šampionata Formule 1, osvojio je pol poziciju s rezulatom 1:35, 417 minuta. To je njegova 24. pol pozicija u karijeri, a druga u sezoni.

Drugo najbolje vrijeme, sa 706 hiljaditinki zaostatka, ostvario je Sebastijan Fetel iz Ferarija, ali Nijemac je dobio kaznu zbog promjene mjenjača, pa će na sutrašnjoj trci startovati osmi.

Društvo Rozbergu u prvom startnom redu praviće Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, dok će s trećeg mjesta startovati Kimi Raikonen iz Ferarija, a iza njega su vozač Vilijamsa Felipe Masa, Danijel Rikardo iz Red Bula i Serhio Peres iz Fors Indije.

Aktuelni šampion Hamilto nije uspio da se plasira u treći krug kvalfikacija zbog tehničkih problema. On je kao i na trci za VN Kine prije dvije nedjelje imao problema s motorom, mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali u tome nisu uspjeli, pa i pored drugog najboljeg vremena u "Q2" nije uspio da izađe na stazu u posljednjoj seriji kvalifikacija.

Trka za Veliku nagradu Rusije startovaće sutra u 14.00 časova.