latinica  ћирилица
10/02/2016 |  21:20 ⇒ 21:31 | Autor: SRNA

MSURS- Izložba povodom 45 godina Muzeja

Srpska ima kvalitetne umjetnike koji već postaju prepoznatljivi i u svijetu, rekao je večeras u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević.
Izložba povodom 45 godina MSU RS - Foto: SRNA
Izložba povodom 45 godina MSU RSFoto: SRNA

Malešević je na otvaranju izložbe povodom 45 godina od osnivanja Muzeja rekao da ona ima poseban značaj, jer je riječ o izložbi radova umjetnika iz Srpske koji su završili Akademiju likovnih umjetnosti Republike Srpske.

On je napomenuo da to znači da Muzej savremene umjetnosti ima dobru saradnju sa umjetnicima Srpske koji su postigli značajan uspjeh i van granica BiH.

Malešević je čestitao predstavnicima Muzeja jubilej, zaključujući da nije nimalo bilo lako opstati ovaj vremenski period na umjetničkom nebu Srpske u uslovima česte besparice, tehničkih, organizacionih i drugih problema.

Direktor Muzeja Sarita Vujković rekla je da ova izložba predstavlja novu savremenu umjetničku scenu, koja je postavljena na jedan zanimljiv nov i inovativan način.

"Izložba treba da predstavi smjernice nove savremene umjetničke scene u nekoj dalekoj budućnosti", istakla je Vujkovićeva.

Izložba obuhvata djela 10 autora, nosilaca savremene likovne scene i autorski je projekat MSURS priređen povodom obilježavanja 45 godina od osnivanja Muzeja.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i zamjenik gradonačelnika Banjaluke Јasna Brkić, umjetnici, te ugledni javni radnici iz ove oblasti i građani.