latinica  ћирилица
08/01/2016 |  12:22 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Akcija mladih SNSD-a "Srpska i dalje slavi" (FOTO/VIDEO)

Na štandovima u gotovo svim gradovima Srpske, građani će imati priliku da pošalju na razglednicama svoje mišljenje o proslavi Dana Republike Srpske stranim sudijama, tužiocima i visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku.
Gradiška: Mladi SNSD-a sa zastavom Srpske (foto: Twitter/@SNSDDodik) -
Gradiška: Mladi SNSD-a sa zastavom Srpske (foto: Twitter/@SNSDDodik)

Predsjednik odbora Mladih socijaldemokrata Novi Grad Milan Žujić rekao je da u okviru akcije "Srpska i dalje slavi" građani imaju priliku na razglednicama napisati mišljenje o proslavi Dana Republike Srpske, 9. januara, i poslati ga stranim sudijama, tužiocima i visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku.

On je rekao da bi iz Republike Srpske trebalo da bude poslato 10.000 razglednica iz svih opština i gradova Srpske.

Akcija "Srpska i dalje slavi" u Novom Gradu (foto: Srna)

"Razglednice će biti proslijeđene na adrese stranih sudija i tužilaca i visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku kako bi oni bili upoznati sa stavom građana vezano za obilježavanje Dana Republike Srpske", rekao je Žujić.

U Gradišci, mladi SNSD-a pronijeli su glavnom ulicom zastavu Srpske dugačku 29 metara.

Prethodno su Mladi socijaldemokrati na štandu u centru grada građanima Gradiške dijelili majice sa natpisima "Slavimo Republiku" i razglednice, koje će građani biti u mogućnosti da pošalju OHR-u i Ustavnom sudu BiH.

Veliko interesovanje za akciju mladih SNSD-a je i u Istočnom Novom Sarajevu

Mladi socijaldemokrati i građani Zvornika poručili su visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku, te stranim sudijama i tužiocima, da bi bilo najbolje i korektno da narodu Republike Srpske čestitaju 9. januar - Dan Republike Srpske iz svojih matičnih zemalja.

"Šaljemo poruku Incku i stranim sudijama i tužiocima da je vrijeme da idu kućama i da u svojim zemljama svom narodu određuju koje će datume obilježavati i slaviti, a ne nama", rekla je sekretar Opštinskog odbora Mladih socijaldemokrata Zvornik Sandra Erkić.

Zvornik: Akcija mladih SNSD-a (foto: Srna)

Ona je u okviru akcije "Srpska i dalje slavi" naglasila da mladi ove zemlje i njeni građani nikada neće prihvatiti osporavanje Dana Republike Srpske, koja je nastala voljom srpskog naroda.

"Istorijski datumi nastali voljom i zaslugom srpskog naroda, među kojima je 9. januar, nikada nam ne mogu uskratiti ni strane sudije niti međunarodni predstavnici i zato je bolje da idu kući, što im srdačno preporučuje narod srpske ovim razglednicama", rekla je Erkićeva.

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić (foto: Srna)

U Doboju, član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić poručila je da je Republika Srpska tokom 20 godina pokazala da ima stabilne institucije koje mogu odgovoriti na sve izazove, sa prepoznatljivim liderom Miloradom Dodikom na njenom čelu.

"Poručujemo građanima da poštuju i vole svoju Republiku Srpsku, jer njen opstanak garantuje budućnost i opstanak generacija koje stasavaju", istakla je Vulićeva tokom akcije "Srpska i dalje slavi", koju Mladi SNSD-a realizuju u većini opština Republike Srpske.

Ona je ocijenila da je vrijeme da visoki predstavnik Valentin Incko napusti BiH, jer je njegovo djelovanje isključivo usmjereno na ometanje rada i funkcionisanja Republike Srpske i ne doprinosi ekonomskom i društvenom razvoju ovog prostora.

"Njegova /Inckova/ mjesečna plata je u vrijednosti jednog prosječnog stana u Republici Srpskoj, i onda nam je jasno koliko u stvari krčmi novac od građana Republike Srpske i generalno BiH", rekla je Vulićeva.

Koordinator akcije "Srpska i dalje slavi" Vesna Јovanović poručila je Incku i stranim sudijama Ustavnog suda BiH da niko ne može da se protivi volji srpskog naroda da je 9. januar Dan Republike Srpske.

Veliki broj građana Banjaluke došao je da podrži akciju mladih SNSD-a i da poruči da "Srpska i dalje slavi"!

Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Bijeljina Siniša Maksimović poručio je danas da je Republika Srpska trajna kategorija.

"Za Republiku Srpsku svoj život je dalo 21.000 boraca što nas opredjeljuje da Srpsku i dalje gradimo kako bi bila još čvršća i stabilnija. Svojim radom, znanjem i umijećem doprinijećemo da ona bude još bolja", rekao je Maksimović na konferenciji za novinare Mladih socijaldemokrata Bijeljina.

On je čestitao Mladim socijaldemokratama Bijeljina koji su organizovali akciju povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, a koja će biti realizovana sutra na gradskom trgu u 13.00 časova.

Više stotina građana Trebinja jutros je sa Trga slobode u centru grada uputilo razglednice sa motivima Republike Srpske sudijama Ustavnog suda BiH, koje su 9. januar - Dan Republike proglasile neustavnim.

Tokom kampanje "Srpska i dalje slavi", koju na području Republike Srpske sprovode Mladi socijaldemokrati, dijeljene su i zastave Republike Srpske i majice sa natpisom "Slavimo Republiku".

Narodni poslanik Luka Petrović je istakao da je ovo reakcija na sramnu odluku Ustavnog suda BiH, kao i poruka da je Republika Srpska svetinja.

Akcija mladih SNSD-a u Trebinju (foto: Srna)

Mladi socijademokrati u Brčkom sutra će organizovati akciju ispisivanja razglednica koje će biti poslate visokom predstavniku Valentinu Incku i stranim sudijama Ustavnog suda BiH sa porukom da srpski narod ne odustaje od Dana i krsne slave Republike Srpske.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata iz Brčkog Srđan Blažić rekao je da je ova aktivnost u sastavu opšte kampanje pod nazivom "Srpska i dalje slavi", koja će povodom Dana Republike Srpske biti organizovana u 27 opština Republike Srpske.

"Pozivamo sve mlade ljude kojima je Republika Srpska u srcu da izađu u subotu, 9. januara, sa početkom u 11.00 časova na Trg mladih u Brčkom, odakle ćemo uputiti poruke na razglednicama", rekao je Blažić.

Potpisivanjem razglednica sa porukama koje će biti upućene visokom predstavniku u BiH i stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH, Mladi socijaldemokrati opštine Vlasenica obilježili su Dan Republike Srpske.

Akcija mladih SNSD-a u Vlasenici (foto: Srna)

Predsjednik Vlaseničkog odbora Mladih SNSD-a Suzana Đurić izjavila je da je riječ o akciji pod nazivom "Srpska i dalje slavi", koju su članovi podmlatka SNSD-a organizovali u cijeloj Srpskoj.

"Ovdje smo postavili naš štand na kome građani imaju mogućnost da popune naše razglednice. Ovim gestom želimo da naglasimo da se ne slažemo sa ukidanjem Dana Republike. Slavićemo ga i dalje što je poruka koju danas šaljemo", rekla je Đurićeva.

Ona je dodala da je akcija naišla na veoma dobar odziv kod građana opštine Vlasenica, koji su u velikom broju potpisali razglednice sa porukama podrške Danu Republike Srpske.

Akcija "Srpska i dalje slavi" Mladih socijaldemokrata iz Prijedora, organizovana na malom gradskom trgu u Prijedoru povodom, kako su rekli, političke odluke Ustavnog suda BiH da zabrani Republici Srpskoj slavljenje 9. januara.

Predsjednik Izvršnog odbora Mladih socijaldemokrata iz Prijedora Milenko Vujković rekao je da je cilj akcije da ljudi pošalju poruke na razglednicama koje se dijele, a koje idu visokom predstavniku i Ustavnom sudu BiH s porukom da njima ovdje više nije mjesto i da više ne donose odluke koje su protiv Republike Srpske i građana Srpske.