latinica  ћирилица
24/11/2015 |  19:18 | Autor: B92

Antić: Mesi za 10 minuta uradio više od Ronalda

Radomir Antić, bivši trener Barselone i Real Madrida, rekao je da je Lionel Mesi za 10 minuta na terenu uradio više od Kristijana Ronalda u 'El Klasiku'.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Barselona je u subotu deklasirala Real na Santjago Bernabeu sa 4:0 i tako najvećem rivalu pobjegla na šest bodova razlike.

Katalonci su na stadionu najvećeg rivala mogli da postignu još neki gol, dok je sa druge strane potpuno neprimjetan bio Ronaldo.

Bivši selektor Srbije istakao da nije ni očekivao bolju partiju Portugalca kojem je koncentracija bila na premijeri novog filma, a ne na treninzima.

“Inijesta je još jednom pokazao da je igrač za velike utakmice, bio je nosilac igre ove čudesne Barse. Što se Kristijana tiče, on je maltene bez treninga ušao u utakmicu jer je prethodno bio na promociji svog filma, na odmoru... Pa, Mesi je za prvih deset minuta od ulaska u igru, poslije duge pauze, više učestvovao u akcijama od Ronalda“, rekao je Antić.

Ekipa Kraljevskog kluba vrijedi skoro 720 miliona evra, ali Antić smatra da je važniji tim od pojedinaca.

“Veliki igrači ne znače i veliki tim. Da bi bio vrhunski, nisu dovoljna samo imena, nego i atmosfera, koja u Realu očigledno nije dobra. Zato je deklasiran u ovom meču. Sam pristup utakmici i partija Madriđana, bili su daleko ispod renomea kluba. Kod prvog gola, Katalonci su imali 37 uzastopnih dodira sa loptom i tu se vidi koliko su bili superiorni“, dodao je on.

Poslije utakmice mnogi su titulu već dodijelili Blaugrani koja će tek u januaru dobiti pojačanja kada Arda Turan i Aleiš Vidal steknu pravo igranja.

“Ima tu još mnogo da se igra. Kada sam bio trener Reala, smijenjen sam kada smo imali osam poena prednosti nad Kataloncima, a na kraju je Barsa bila prva. Dakle, nije ništa gotovo“, zaključio je Antić.