latinica  ћирилица
24/11/2015 |  15:47 | Autor: SRNA

Krešić: Ojačati kapacitete obavještajnog sektora

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić smatra da u borbi protiv terorizma u BiH treba ojačati kapacitete obavještajnog sektora koji bi mogli dati više rezultata u sprečavanju terorizma i pojačati rad lokalnih policija.
Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić - Foto: SRNA
Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo KrešićFoto: SRNA

- To dvoje treba uvezati, čelnici policijskih agencija u BiH nemaju smetnji u razmjeni podataka i saradnji na svim oblicima kriminala, pa i terorizma. Obavještajno-bezbjednosni sektor ne može tražiti alibi u zakonskom djelu koji je dobar - rekao je Krešić.

Krešić je saglasan da parlament BiH donese zaključak o izradi jednog detaljnog izvještaja sa presjekom stanja bezbjednosti u BiH zaključno sa današnjim danom, te o tome šta je potrebno uraditi da bi stanje bezbjednosti bilo na višem nivou.

- Treba razgovarati o poboljšanju stanja bezbjednosti. To je promjenjiva kategorija, izazovi koje ima Evropa i svijet. Terorističke prijetnje prelile su se u BiH i tražimo, koristeći naše kapacitete, najbolji odgovor na ovu situaciju - naveo je Krešić.

On kaže da ne treba govoriti o tome da li je BiH spremna, već o tome da je suočena sa problemom i da mora odgovoriti na to što je pred njom.

- Tu smo da se na najbolji način suočimo, koristeći kapacitete kojima raspolažemo - istakao je Krešić.