latinica  ћирилица
24/11/2015 |  14:06 ⇒ 23:01 | Autor: SRNA

Dodik: Postoji širi plan destabilizacije Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom vijesti o tajnom planu za njegovo rušenje, koju je objavio "Sputnjik", da je riječ o širem planu destabilizacije Republike Srpske, a ne o njegovom svrgavanju.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik - Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad DodikFoto: SRNA

"To je širi plan destabilizacije Republike Srpske, a destabilizacije nema ako ne destabilizujete njene institucije, odnosno autoritete koji su u tim institucijama, prije svega institut predsjednika i Vladu Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u beogradskom Centru "Sava".

Dodik je naveo da ne zna na koje se izvore "Sputnjik" poziva, ali da mu to liči na dokument koji posjeduje i koji je "daleko širi i predviđa i kako druge institucije treba da budu oklevetane, kao što je RTRS".

Prema njegovim riječima, kada kažete da ne prihvatate odluke Narodne skupštine, a dio ste tog parlamenta, onda je to destabilizacija te institucije jer vi ne želite da prihvatite ono što važi u demokratskom svijetu, a to je demokratski donesena odluka Narodne skupštine.

"Kada kažete da to nećete, onda ste izdajnik ili rušitelj Republike Srpske", rekao je Dodik koji u Beogradu učestvuje u radu naučne konferencije "Јalta - Potsdam - Helsinki - Beograd: u traganju za bezbjednim svjetskim poretkom".

Predsjednik Republike Srpske naveo je da je indikativno da je sve svedeno, navodno, na njegovo rušenje i poručio da nema problem s tim.

"Izabran sam na fer i poštenim izborima i ovo mi je već druga godina drugog mandata. Nemam namjeru da se opustim ili prepustim", rekao je Dodik i naglasio da da je vidljivo da je sinoć opozicija opet pričala samo o njemu, iako on nema veze s viješću koju je objavio "Sputnjik", zbog čega je trebalo da se obrate toj agenciji, a ne njemu.

Ruski "Sputnjik" je objavio da bi se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik mogao naći na udaru određenih snaga kojima nije po volji njegovo nastojanje da vodi politiku, prije svega, u interesu građana Srpske.

"Sputnjik" je naveo da je imao uvid u tajni plan đelovanja opozicije Republike Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj predvođene predsjednikom Dodikom.