latinica  ћирилица
01/09/2015 |  14:31 | Autor: RTRS

RTRS tokom avgusta najgledaniji (VIDEO)

Da kvalitetan program nađe put do gledalaca, dokaz je i podatak da je i tokom avgusta, program Radio-televizije Republike Srpske bio je najgledaniji u Srpskoj. Potvrđuju to podaci agencije Nilsen, prema kojima ste najviše povjerenja imali u naš Dnevnik 2, najgledaniju centralnu iformativnu emisiju u Republici Srpskoj u ovoj godini.
Gledanost televizija u RS u avgustu 2015. - Foto: RTRS
Gledanost televizija u RS u avgustu 2015.Foto: RTRS

Veliku gledanost bilježe i ostale informativne emisije, i dnevne i sedmične. Na našem programu pratili ste i najvažnije sportske događaje. 

Agencija Nilsen izračunala je da je tokom avgusta udio Radio-televizije Republike Srpske u gledanosti u Srpskoj bio 18,49. Taj podatak pozicionirao je našu medijsku kuću na prvo mjesto na listi najgledaniji telvizija u mjesecu iza nas.

Proteklih 31 dan vjerovali ste našim informatvinim emisijima. Svaki treći gledalac u Srpskoj od 19:30 bio je uz naš Dnevnik 2. Ti podaci pokazuju koliko je udio u gledanosti, ali i rejtingu naše centralne informativne emisije.

Po gledanosti, izdvojile su se i ostale informativne emisije, i dnevne, i sedmične. Na našem programu gledali ste i prenose obilježavanja datuma značajnih za istoriju srpskog naroda.

Dan ste, tokom avgusta, započinjali uz naš Јutarnji program. Potvrđuje to i podatak da je udio u gledanosti našeg programa u ranim jutarnjim časovima bio 27,61.

Neizostavni su bili i sportski sadržaji. Gledali ste prenos Svjetskog prvenstva u vaterpolu, a posebno se, po gledanosti, izdvajaju polufinalni i finalni meč. Pratili ste i aktuelnosti sa fudbalskih terena i kvalifiakcione utkamice za Ligu šampiona.