latinica  ћирилица
28/08/2015 |  22:53 | Autor: SRNA

Banjaluka- Koncert Biljane Krstić i Bistrika (FOTO)

Biljana Krstić i Bistrik održali su večeras koncert na Trgu Krajine u Banjaluci u okviru obilježavanja 50. Kočićevog zbora.
Banjaluka: Koncert Bilje Krstić - Foto: SRNA
Banjaluka: Koncert Bilje KrstićFoto: SRNA

Večerašnji koncert je poklon Banjalučanima Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci i kompanije M:tel.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je zadovoljan što je Konzulat doprinio obilježavanju jubilarnog Kočićevog zbora. Naveo je da su Biljana Krstić i Bistrik među najznačajnijim izvođačima etno muzike u Srbiji, a uspjehe postiže širom svijeta.

- Njihov repertoar je muzičko nasljeđe Balkana, tako da će ovaj koncert sasvim izvjesno da upotpuni i obogati Kočićeve dane -rekao je Nikolić.

- Podržavši ovaj koncert, kompanija M:tel dala je doprinos u promovisanju komunikacije kroz njen najljepši oblik - muziku i na ovaj način je doprinijela očuvanju kulturno-umjetničke baštine ovih prostora - rekla je Milica Stojaković, portparolka M:tela.

Biljana Krstić rekla je uoči koncerta da je uzbuđena što nakon dugo vremena ponovo nastupa u Banjaluci, gdje je ranije koncerte održavala i po tri puta godišnje.

Biljana Krstić i Bistrik

- Dugo nismo svirali ovdje. Nadam se da ćemo večeras svi zajedno da uživamo u lijepoj atmosferi i da se podsjetimo kako je to nekad bilo na tvrđavi Kastel - rekla je Krstićeva.

Ističući da je Banjaluka uvijek imala fantastičnu publiku, podsjetila je da je posljednji put nastupala u ovom gradu prije sedam godina. Navela je da je u pripremi peti album koji će izaći krajem godine, a na njemu će se prvi put naći i dvije sevdalinke.

Biljana Krstić i Bistrik orkestar godinama postižu velike uspjehe u svijetu, a umjetničkim radom promovišu tradicionalnu muziku Srbije i Balkana.

Snimili su četiri albuma, muziku za film "Zona Zamfirova", održali više stotina koncerata, osvojili prestižne nagrade i priznanja u Srbiji i inostranstvu, a po ocjeni eminentnih stručnjaka uvršteni su u sam vrh svjetske elite izvođača.