latinica  ћирилица
28/08/2015 |  22:16 | Autor: TANЈUG

Snimatelj se iskupio Boltu poklonivši mu narukvicu

Kineski snimatelj poklonio je Useinu Boltu crvenu narukvicu prijateljstva kao amajliju, u znak izvinjenja što je najbržeg čovjeka današnjice nenamjerno srušio
Kineski snimatelj poklonio Boltu narukvicu prijateljstva - Foto: Getty Images
Kineski snimatelj poklonio Boltu narukvicu prijateljstvaFoto: Getty Images

Bizaran incident, koji je izazvao veliku medijsku pažnju, dogodio se u četvrtak prilikom proslave titule svjetskog prvaka na 200 metara, kada je Song Tao, snimatelj kineskog kanala ČTV, vozeći se na 'segveju' prišao Boltu s leđa u želji da ga snimi izbliza.

U tom trenutku olimpijski i svjetski šampion se okrenuo i obojica su pali, a Bolt, koji je izbjegao ozbiljniju povredu, spretno se podigao i nakon što je pitao snimatelja da li je sve u redu nastavio da slavi titulu s navijačima.

"Najvažnije je da je on u redu. Јa sam u redu i spreman sam da se vratim na posao", rekao je Song Tao za Gardijan preko prevodioca, prije nego što se vratio na svoje mjesto na stadionu "Ptičje gnijezdo".

Slavni sprinter sa Јamajke je poslije titule na 100 metara u četvrtak osvojo zlato i na 200 metara u vremenu 19,55 sekundi, što je vodeći rezultat ove godine u svijetu.