latinica  ћирилица
28/08/2015 |  21:00 | Autor: Blic

Rajković otputovao za Izrael: Vratiću se u Zvezdu!

Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković otputovao je u Izrael, gdje će igrati za Makabi poslije prelaska iz Crvene zvezde.

Rajković je za tri miliona evra prešao u Makabi, gdje će ga trenirati Slaviša Јokanović.

- Oprostio sam se od saigrača pred popodnevni trening, bilo je veoma emotivno, zaplakao sam, ali to je fudbal i to je život. Odlučio sam se za Makabi i zbog Zvezde, koja će dobiti veće obeštećenje. Znam da je razlika između njemačke i izraelske lige velika, ali presudila je želja da igram u Ligi šampiona - rekao je Rajković pred odlazak u Tel Aviv.

Već u nedjelju može da debituje na gostovanju protiv Hapoel Ber Ševe, u subotu će proći ljekarske preglede.

- Јedina mi je žal što odlazim iz Zvezde, a kao kapiten nisam podigao nijedan trofej. Ali ne brinem, vratiću se ja u Zvezdu sigurno - poručio je Rajković.

U Ligi šampiona, Rajkovićev novi klub igraće protiv Čelsija, Porta i kijevskog Dinama. Najveći izazov biće okršaj sa "plavcima", za koje igraju Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

- Ne razmišljam još o meču sa Čelsijem, jer tek treba da debitujem za novi tim, ali sigurno je da sam i za to spreman - poručio je Rajković.

On će se već u ponedjeljak vratiti u Beograd, na okupljanje reprezentacije u Staroj Pazovi pred mečeve sa Јermenijom i Francuskom.