latinica  ћирилица
28/08/2015 |  17:03 | Autor: SRNA

Tegeltija sa delegacijom MMF-a o ekonomskim kretanjima u Srpskoj

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija upoznao je delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o podacima o izvršenju Budžeta za 2015. godinu i srednjoročnim planovima Republike Srpske, te mjerama koje su preduzete s ciljem unapređenja fiskalne i finansijske stabilnosti, a što je zacrtano i reformskom agendom.
Ministar Tegeltija za delegacijom MMF - Foto: SRNA
Ministar Tegeltija za delegacijom MMFFoto: SRNA

Tegeltija je danas u Banjaluci razgovarao sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Misije MMF-a u BiH Franciskom Parodijem o ekonomskim kretanjima u Republici Srpskoj i aktivnostima Vlade Republike Srpske na reformskim procesima.

"Parodi je, ovom prilikom, istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, ali i postignutim rezultatima na svim nivoima vlasti, ocjenivši da se reformski kurs treba nastaviti radi dalje saradnje sa međunarodnim institucijama koje pružaju finansijsku podršku, ali i na dobrobit građana", saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ministar Tegeltija poželio je uspjeh novoimenovanom rezidentnom predstavniku Misije MMF-a, istakavši da će u narednom periodu biti obavljeni i razgovori na tehničkom nivou, kada će biti konkretizovani detalji buduće saradnje, piše u saopštenju.