latinica  ћирилица
03/08/2015 |  08:53 | Autor: RTRS

Nevrijeme pogodilo Derventu, Teslić, K. Dubicu i Prnjavor-u Kneževu grom ubio ženu (VIDEO)

U olujnom nevremenu koje je juče pogodilo Kneževo poginula je žena (43) usljed udara groma u mjestu Šolaji, dok je druga teško povrijeđena i smještena u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka.
Nevrijeme u Telsiću uništilo krov fiskulturne sale OŠ (foto: Teslićke novine) -
Nevrijeme u Telsiću uništilo krov fiskulturne sale OŠ (foto: Teslićke novine)

Olujno nevrijeme, koje je sinoć zahvatilo dio derventske opštine, pričinilo je štetu na stambenim i drugim objektima, a uništen je dio poljoprivrednih usjeva i voćnjaka.

Od ranoj jutra na terenu su radnici preduzeća "Komunalac" koji uklanjaju porušena i iščupana stabla sa gradskih saobraćajnica. Na terenu su i ekipe vatrogasaca.

Veliki broj stabala u gradskom parku je porušen, a šteta je vidljiva i na krovovima kuća i jednom dijelu poslovnih zgrada.

Dio grada i neka seoska područja ostali su bez električne energije.

Nevrijeme u Derventi (foto: Srna)

U Tesliću je juče padala jaka kiša praćena ledom, a olujni vjetar "skinuo" je krov fiskulturne sale OŠ "Petar Petrović Njegoš".

Kako prenosi lokalni portal eTeslić, nevrijeme je rastjeralo mnogobrojne posjetioce tradicionalnog “Ilindanskog zbora“ kod hrama Svetog proroka Ilije.

Opštinska uprava u Kozarskoj Dubici formirala je komisiju za procjenu štete nastale u jučerašnjem grmljavinskom nevremenu.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu Aleksandar Nikoletić rekao je da su do sada primljena dva zahtjeva za izlazak na teren na području od Međuvođa prema Agincima, gdje je uništen kompletan rod u dva voćnjaka.

On je dodao da je komisija za procjenu štete na terenu.

Јako grmljavinsko nevrijeme, koje je juče nešto iza 17.00 časova zahvatilo opštinu Kozarska Dubica, pričinilo je veliku štetu na području naseljenih mjesta Knežica i Međuvođe.

Kiša praćena ledom uništila je poljoprivredne usjeve, voda je prodrla u kuće, a jak vjetar čupao je stabla, usljed čega je došlo i do blokade saobraćaja na magistralnom putu Kozarska Dubica - Prijedor i putnom pravcu Knežica - Čitluk.

Intervencijom mještana i pripadnika Civilne zaštite uklonjene su prepreke, a potom je saobraćaj uspostavljen.

Prema podacima Opštinske uprave Kozarska Dubica, u Knežici je oštećeno šest stambenih objekata kojima je stradala krovna konstrukcija i uništen inventar zbog prodiranja vode u kuću.

Јak vjetar prouzrokovao je manje kvarove na elektromreži, koji su otklonjeni, a ukupna šteta na poljoprivrednim usjevima još se procjenjuje.

Struje od sinoć nemaju Gornja, Donja, Pečeneg, Šereg, Velika i Grabik Ilova, Palačkovci, Smrtići, Gornja i Donja Mravica, Galjipovci, Čorle, Srpovci, Otpočivaljka, Paramije i Lišnja, potvrđeno je iz Elektro-Prnjavora.

Ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da u toku dana budu sanirani svi kvarovi.

 

Izvor: RTRS, Srna