latinica  ћирилица
02/08/2015 |  21:22 | Autor: B92

Runi poslije 11 godina u dresu Evertona

Fudbaler Mančester Јunajteda Vejn Runi obukao je dres svog bivšeg kluba Evertona poslije 11 godina na oproštajnoj utakmici Dankana Fergusona.
Vejn Runi u dresu Evertona - Foto: Getty Images
Vejn Runi u dresu EvertonaFoto: Getty Images

Runi je ponikao u klubu iz Liverpula, za koji je igrao do 2004. godine, kada je na ogorčenje navijača tima sa “Gudison parka“ prešao u redove "Crvenih đavola".

Međutim, kada ga je Ferguson pozvao, engleski fudbaler nije mogao da ga odbije i rado se odazvao pozivu.

Runi je ušao u igru 15 minuta prije kraja utakmice između Evertona i Vilareala, na kojoj se Ferguson oprostio. Ferguson, koji je bio u centru pažnje, odigrao je samo nekoliko minuta i sa terena je ispraćen ovacijama, ali nije uspio da spreči poraz svog tima sa 2:1.

Ferguson je deset godina branio boje Evertona i u tom periodu je odigrao 230 utakmica i postigao 72 golova. Od nedavno je u stručnom štabu Evertona, kao pomoćnik Roberta Martinesa.

“Kada sam bio klinac, Dankan Ferguson mi je bio heroj. On je bio moja inspiracija, a kada sam ušao u prvi tim, pomogao mi je i pazio me. Ne mogu da zamislim bolji način da mu se zahvalim nego da se pojavim i odigram nekoliko minuta na njegovoj oproštajnoj utakmici“, istakao je Runi.

Runi je, inače, posljednjih desetak godina na “Gudisonu“ bio dočekivan kao neprijatelj, ali je u nedjelju bio drugačiji slučaj, jer je za jedno popodne dres Јunajteda ipak zamijenio Evertonovim.