latinica  ћирилица
01/07/2015 |  15:42 | Autor: Mondo

RK Borac M:tel dobio novu Upravu

Rukometni klub Borac m:tel danas je dobio novu upravu, na čelu sa direktorom Nove Banke a.d. Banjaluka Milanom Radovićem.
RK Borac - Foto: RTRS
RK BoracFoto: RTRS

Vanredna sjednica Skupštine šampiona Bosne i Hercegovine održana je u Vijećnici Banskog dvora.

Na zasjedanju najvišeg tijela "crveno-plavih" rezriješeni su dužnosti dosadašnji članovi Upravnog odbora, koji su činili: Željko Vasilić (predsjednik), Abas Arslanagić, Dragan Tatić, Slavko Damjanović i Đuro Čubrilović.

Na prijedlog Radovića imenovan je i novi Upravni odbor RK Borac m:tel u kojem su Marinko Umićević, kao potpredsjednik UO (Fabrika obuće "Bema"), te članovi Goran Mandić (Viner osiguranje), Igor Јovanović (Nova oprema d.o.o.), Vladimir Blagojević (Privredna komora RS), Željko Vasilić (Union auto) i Savo Kovačević (Maksmara d.o.o.).

Radović je istakao da je prihvatio ovu funkciju jer smatra da je rukomet sport koji Banjaluka treba razvijati i da je to sport koji promoviše Banjaluku. On je pohvalio rad prethodne uprave i direktora Vladimira Brankovića koji su u proteklom periodu mnogo radili da se situacija u klubu raščisti. Govoreći o svom prethodnom angažmanu u klubu prije nekoliko godina on je rekao da je tada podnio ostavku jer nije postojala volja da se radi sa sredstvima s kojima je klub raspolagao već se klub zaduživao.

Situacija je sada drugačija i klub nastoji da sve svoje dugove vraća a o tome govori i odluka koja je u srijedu donesena na skupštini.

Upravnom odboru jednoglasno je dato ovlaštenje za podizanje kredita kod Nove banke u iznosu od 450.000 KM, uz kamatnu stopu od 5,9 odsto i troškove obrade u iznosu 0,5 odsto na period od sedam godina. S tim novcem RK Borac će izmiriti sva dugovanja, a uz planirane prihode obezbijediće se normalno funkcionisanje kluba.

Novi predsjednik UO RK Borac, Milan Radović, istakao je da vjeruje da klub može da se ovim planom rada stabilizuje i najavio dolazak još sponzora u narednom periodu

"Upravni odbor i ja lično ne bismo se prihvatili zadatka da ne mislimo da može da se napravi i da se izvrši konsolidacija kluba i da se napravi dobar rezultat. Naš plan je jasan, u narednom periodu osloniti se na mlađe kategorije uz određena pojačanja i sa druge strane izvršiti finansijsku konsolidaciju, izmiriti sve obaveze kreditnim zaduženjem kako bi klub mogao normalno da funkcioniše.Tu su uključene i poreske obaveze i obaveze prema igračima i prema dobavljačima, tako da ćemo sa ovim zaduženjem, ali i prihodima koje smo planirali moći rasterećeno da obezbijedimo funkcionisanje kluba. Kreditno zaduženje ide po 5,9 % kamate i 0,5 % nakdane za obradu uz cesiju sa zakupom i hipoteku koja je već postojeća i sa tim bi se sanirale sve obaveze. Tu bi rata bila 7000-8000 KM i to ja sasvim prihvatljivo za prihode koje imamo od sponzorskog paketa. Dolaze i novi sponzori, to ćemo pred početak sezone objaviti koji je to sponzorski pul", istakao je Radović.

Do 13. jula RK Borac m:tel bi se trebao izjasniti da li će prihvatiti da bude domaćin turnira kvalifikacija za Ligu šampiona na kojem će osim Borca učestvovati austrijska Alpla HC Hard, holandski Limburg Lajonsi i norveški Elverum. Odluku o tome uprava Borca donijeće kada se vidi koliko tačno novca je potrebno za organizaciju.

Vladimir Branković, koji ostaje direktor kluba, u proteklom periodu bio je jedan od najzaslužnijih što je klub preživio najteže trenutke. Sada može da računa na mnogo jaču upravu.

"Mnogo se lakše diše. Drago mi je što je izabran ovaj Upravni odbor i mislim da on ima snage da Borac vrati na mjesto koje mu pripada. Odmah poslije Skupštine održaćemo jednu sjednicu Upravnog odbora gdje ćemo definisati pravce kojima idemo. Kroz mjesec dana biće mnogo jasnija slika o RK Borac. Kada je turnir u pitanju, rok je 13. juli, ja se nadam da ćemo biti domaćini", rekao je Branković.

Na sjednici skupštine kluba doneseno je i nekoliko izmjena Statuta, a koje je skupština morala da uskladi sa zakonskim propisima.