latinica  ћирилица
27/05/2015 |  15:08 | Autor: SRNA

U četvrtak bez padavina i toplije

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenljivo oblačno i malo toplije vrijeme, sa sunčanim intervalima.
Proljeće - Foto: RTRS
ProljećeFoto: RTRS

Јutarnja temperatura biće od pet do 10, na planinama jedan, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 24 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, ujutro će biti pretežno suvo vrijeme, na sjeveru uz umjerenu oblačnost, a od jugozapada do juga sunčanije.

U centralnom planinskom pojasu i na istoku pretežno oblačno, a duž kotlina i po visoravnima magla i niska oblačnost, što može usloviti povremeno rosulju.

Tokom dana će doći do smanjenja oblačnosti i biće više sunčanih intervala, na jugozapadu i jugu sunčano, dok će samo u centralnom planinskom pojasu i na istoku biti više oblaka i promjenljivo.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, koja će poslije podne oslabiti.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, sjevernim i istočnim područjima, dok je u Hercegovini pretežno vedro.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Han Pijesak šest, Sokolac osam, Gacko deset, Čemerno i Srebrenica 11, Mrakovica, Nevesinje i Sarajevo 12, Rudo 13, Mrkonjić Grad, Višegrad, Bijeljina, Drvar, Јajce, Tuzla i Zvornik 14, Bugojno i Livno 15, Srbac, Bihać i Doboj 16, Novi Grad, Prijedor i Zenica 17, Bileća 18, Trebinje 20, Mostaru 21 i Neumu 22 stepena Celzijusova.