latinica  ћирилица
05/05/2015 |  13:11 | Autor: TANЈUG

Maričić: Parizan duguje 15 miliona evra

Fudbalski klub Partizan ima dug od 12 miliona evra, a jedini izlazak iz krize je prodaja igrača i povratak navijača na tribine, oktrio je danas član Upravnog odbora zadužen za finansije Ivan Maričić.

Maričić je rekao da Partizan duguje oko 15 miliona evra, ima potraživanja od 6,8 miliona, međutim samo 2,8 miliona evra može da naplati.

"Ostala potraživanja nisu naplativa. Imali smo ugovor sa Saragosom poslije prodaje Ivana Obradovića, ali ne možemo da naplatimo posljednju ratu, jer je klub otišao u stečaj. Imali smo sponzorstvo Galenike, koja je u sličnim problemima, pa ni taj novac ne možemo da dobijemo", rekao je Maričić na konferenciji za medije.

On je istakao da je najbolja šansa za oporavak prodaja igrača, od koje klub već godinama preživljava.

"Mi smo za ovih nekoliko mjeseci uspjeli da smanjimo troškove. Partizan je veliki sistem, samo na održavanje stadiona godišnje ode 22 miliona dinara, na plate igrača je u 2014. godini potrošeno 366 miliona dinara. Da biste igrali takmičenja, pogotovo u Evropi, neophodno je napraviti velike finansijske napore. Najveći prihodi su od prodaje igrača, ali i stalna proizvodnja profesionalaca u Zemunelu", objasnio je Maričić.

Prema njegovim riječima, prioritet kluba je plasman u Evropu, jer Partizan samo pet odsto prihoda ima od domaćeg takmičenja u koje spadaju TV prava i pretplatne karte.

"Kada bismo svake nedjelje imali 30.000 ljudi na stadionu, sponzori bi sami dolazili, ne bismo morali da ih zovemo. Zato moramo da radimo na tome da vratimo navijače, da ih edukujemo", zaključio je Maričić.