latinica  ћирилица
05/05/2015 |  07:46 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Јuventus - Real, RTRS od 20.35

Fudbaleri Јuventusa dočekuju večeras od 20.45, uz prenos na našoj televiziji, madridski Real u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.
Liga šampiona: Јuventus - Real (ilustracija RTRS) -
Liga šampiona: Јuventus - Real (ilustracija RTRS)

U drugom polufinalnom meču, koji je na rasporedu sutra, sastaju se Barselona i Bajern.

Јuventus i Real ukupno su igrali u 20 finala Lige šampiona, odnosno Kupa evropskih šampiona, i obje imaju velika iskustva u završnici tog takmičenja.

Јuventus dočekuje branioca trofeja u pozitivnom rapoloženju, "Stara dama" je odbranila titulu prvaka Italije i želi da ostvari dobar rezultat pred revaš susret na "Santijago Bernabeu".

Trener Јuventusa Masimilijano Alegri vjeruje da će njegov tim biti uspješniji od Reala u predstojećem polufinalnom dvomeču.

Prema riječima Alegrija, "Stara dama" je, uprkos velikom pritisku, spremna da pokaže snagu i kvalitet i probije se u finale elitnog takmičenja.

"Kada igrate u polufinalu Lige šampiona, pritisak je uvijek prisutan. Međutim, mi znamo da vrijedimo, da smo jaki, i nastojaćemo da se plasiramo u finale. Svjesni smo da smo jedna od četiri najbolje ekipe u Evropi", rekao je Alegri za zvanični sajt UEFA.

S druge strane, "Kraljevski klub" vodi bitku u Premeri sa Barselonom za titulu, u posljednjem kolu savladao je Sevilju u gostima sa 3:2, uz het-trik Kristijana Ronalda.

Trener Reala Karlo Anćeloti smatra da njegov tim u Torinu mora da odigra hrabro protiv Јuventusa ukoliko računa na povoljan rezultat u prvom meču polufinala.

Prema mišljenju trofejnog italijanskog stručnjaka, ishod današnjeg duela neće odlučiti jedan igrač.

"Kristijano Ronaldo je u sjajnoj formi, odsustvo povrijeđenog Benzeme može da nadoknati Čičarito, koji je uvijek pružao dobre partije u našoj ekipi. Ne mislim da polufinale može da riješi jedan igrač, bilo ko da je u pitanju. Ako igraš hrabro - pobjeđuješ, u suprotnom gubiš. Tako je u Ligi šampiona", rekao je Anćeloti, a prenosi zvanični sajt UEFA.

Večerašnji duel biće repriza finala elitnog klupskog takmičenja iz 1998. godine, kada je Real u Amsterdamu slavio golom Predraga Mijatovića.

Posljednji put ova dva kluba susrela su se 2013. godine u grupnoj fazi, kada su remizirtali u Torinu (2:2), da bi u Madridu Real bio bolji sa 2:1.

Problem za oba tima predstavljaju povrede, tako da će Јuventus večeras biti slabiji za neigranje Asamoe, Kaseresa i Pogbe. S druge strane, Karlo Anćeloti večeras neće moći računati na Abnera, Benzemu i Modrića.

Utakmica Јuventus - Real Madrid irga se večeras sa početkom u 20 časova i 45 minuta, uz prenos na našoj teleleviziji.