latinica  ћирилица
01/03/2015 |  09:12 | Autor: Agencije

Mačvan: Možemo do drugog mjesta

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da je nedjeljni derbi sa Crvenom zvezdom meč dobio na još većem značaju poslije pobjede Mega Leksa nad Cedevitom.

Mačvan je takođe istakao da "crno-bijeli" mogu da se bore i za drugo mjesto na tabeli pred duel koji se igra u nedjelju od 19 časova u hali "Pionir".

"Očekujemo još jednu tešku utakmicu, svaka protiv Zvezde je teška. Imali smo nedjelju dana da se pripremimo i nadam se da ćemo prikazati bolju igru nego na Kupu. Očekujem da uz veliku borbu i podršku navijača možemo da pobijedimo", rekao je Mačvan.

Partizan je prije nedjelju dana izgubio od Zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a poražen je i u prvom duelu dva tima u ABA ligi.

"U Nišu smo imali mnogo promašenih panela... Oni su imali veću želju, zato su i dobili tu utakmicu. Očekujem da dobijemo u nedjelju", rekao je Mačvan.

Zvezda će u "vječiti" derbi ući umornija, jer je od tog duela s Partizanom odigrala još dvije utakmice – finale Kupa sa Mega Leksom, kao i evroligaški meč sa Realom.

"To što smo odmorniji može da bude prednost, a može da bude i mač sa dve oštrice. Oni su odigrali dvije jake utakmice, u boljem su ritmu, ali mi smo imali više vremena da razmišljamo samo o toj utakmici", naveo je Mačvan.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli Јadranske lige, sa pobjedom manje od drugoplasirane Budućnosti. "Crno-bijelima" u borbu za bolju poziciju pred start plej-ofa na ruku ide i pobeda Mega Leksa nad trećeplasiranom Cedevitom.

"Mi smo dobili devet utakmica zaredom u Јadranskoj ligi. Sve će to pasti u vodu ako ne dobijemo minimum tri od naredne četiri. Ova utakmica sa Zvezdom dobila još veći značaj poslije pobjede Mege u Zagrebu", naglasio je Mačvan, "Mi bismo eventualnom pobjedom došli na prag i drugog mjesta, s obzirom na to da Budućnost igra protiv Cedevite u Zagrebu i dočekuje nas. Nemamo ni mi lagan raspored, ali mislim da možemo da budemo drugi, uz maksimalan pristup na svakoj utakmici".

Partizan će u nedjelju igrati bez Ede Murića, koji se povrijedio baš na meču sa Zvezdom u Nišu, a Mačvan je naveo da će njegovo odsustvo biti veliki hendikep za klub.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević naveo je da njegova ekipa zna šta treba da ispravi u odnosu na meč iz Kupa.

"Igrali smo loše tu utakmicu, znamo gdje smo griješili, šta nije bilo dobro i pokušaćemo da to ispravimo. Ovaj meč je izuzetno važan, naročito poslije sinoćnjeg poraza Cedevite. Dosta toga nam se otvorilo za bolji plasman pred plej-of. Vidjećemo koliko možemo, čekaju nas četiri teške utakmice", rekao je Milosavljević.