latinica  ћирилица
01/03/2015 |  01:11 | Autor: RTRS

Pešić produžio vjernost Bajernu

Košarkaški klub Bajern objavio je da je produžio ugovor sa srpskim stručnjakom Svetislavom Pešićem do 2017. godine.

Pešiću je dosadašnji ugovor trebalo da traje do kraja sezone, ali su u nemačkom timu odlučili da pred odlučujuće mečeve riješe tu dilemu.

Iskusni stručnjak, koji ima i njemački pasoš, vođenje Bajerna je preuzeo u novembru 2012. godine i prošle sezone mu je doneo prvu titulu još od 1955. godine, prenosi B92.

"Јedina logična odluka je da nastavimo ovo putovanje zajedno. U novembru 2012. godine sam razmišljao o tome u kom pravcu kao trener treba da idem, ali sada nemam potrebu uopšte da razmišljam, zato što smatram da Minhen ima veliku košarkašku perspektivu. Nadam se da ćemo svi ostati zajedno, a iako smo već postigli mnogo, vjerujem da možemo da napravimo korak naprijed", naglasio je Pešić.

Pešić je tokom bogdate karijere, između ostalih, vodio Bosnu, Albu, Barselonu, Lotomatiku, moskovski Dinamo i Crvenu zvezdu, a bio je i selektor Јugoslavije i Njemačke. Osvojio je Evropsko prvenstvo sa Njemačkom 1993. i Јugoslavijom 2001. godine, a sigurno njegov najveći uspjeh je zlato na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. Sa svojim klubovima je osvojio ukupno 15 trofeja, ali i dalje ima motiv da ostvari više.

"Učitelj sam i trener. Najbolja stvar u mom poslu je to što mogu da učim, a potom prenesem svoje znanje. I dalje imam mnogo snova. Motivisan sam da ostvarim još veće uspjehe u Minhenu", istakao je Pešić.