latinica  ћирилица
28/02/2015 |  17:51 | Autor: SRNA

Sarajevo,pucnjava: Ranjeno jedno lice

Јedna osoba ranjena je danas kada je na nju iz vatrenog oružja pucano u sarajevskom naselju Marijin Dvor.
Policija Federacije BiH - Foto: SRNA
Policija Federacije BiHFoto: SRNA

Pucnjavi koja se desila ispred jednog ugostiteljskog objekta prethodila je tuča koja je počela u objektu, a završila je ranjavanjem Z.N. /37/, potvrdio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

"Pucnjava se desila u 16.35 časova. Prvo je došlo do tuče u objektu između dvije osobe. Z.N. /37/ i M.A. /25/ su se potukli, a zatim su izašli ispred objekta gdje je došlo do obračuna uz upotrebu vatrenog oružja", izjavio je Nefić.

Tom prilikom je Z.N. ranjen u natkoljenicu. Ekipa Hitne pomoći mu je pužila pomoć i prevezen je na Kliniku urgentne medicine, javlja "Kliks".

Drugi učesnik M.A. je pronađen u Ulici Franca Lehara, a u njegovoj blizini je pronađen i pištolj. Pronađen je još jedan pištolj u blizini ugostiteljskog objekta "Pipls" za kojeg se utvrđuje vlasništvo.

Na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je primljen Z.N. /37/ kome je dijagnostikovana ustrijelna rana lijeve natkoljenice i upućen je na dalje liječenje na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, rekla je portparol Kliničkog centra Muamera Šehić.