latinica  ћирилица
26/01/2015 |  08:51 | Autor: RTRS

Đoković sa Milerom za četvrtfinale

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaće se danas oko 11 sa Žilom Milerom iz Luksemburga u osmini finala Australijan opena.

Miler igra odlično u Melburnu, u meču prošlog kola pobijedio je Amerikanca DŽona Iznera.

Novak je osminu finala izborio savladavši Fernanda Verdaska iz Španije .

"On je na turu mnogo godina, bio je najbolji junior svijeta. Ima sjajan servis, ljevoruk je. Mislim da će mi meč sa Verdaskom pomoći, ima sličnu igru osim servis-volej prilaska na mrežu. Ima lijep slajs servis, to mu je favorit. Mučio se sa povredama posljednjih godina, ali u posljednjih šest mjeseci igra najbolji tenis u karijeri. Završnica u Sidneju, pa sada četvrto kolo u Melburnu uz pobjede nad nekim odličnim igračima – pobijediti Iznera u tri seta nikada nije lako. On je to uspio i zato zaslužuje poštovanje. Moram da budem veoma oprezan i da dobro riterniram, to će biti jedan od ključeva", rekao je Đoković.

Trener Žila Milera, DŽejmi Delgado, vjeruje da Luksemburžanin može da namuči Đokovića.

"Sjajno je što će Miler imati priliku da igra protiv najboljeg igrača svijeta u večernjem terminu na Grend slemu. Upravo je za to Žil i trenirao toliko naporno. Prije 12 mjeseci počeo je na manjim turnirima, morao je da ide na neka mjesta na koja nije želeo da ide, tako da je sve što mu se sada dešava nevjerovatno. Ali, ja tražim od njega da izađe na teren i pritisne Đokovića, a ako odigra dobro i da ga pobijedi", kaže Delgado.

Đoković i Miler se do sada nisu sastajali u zvaničim susretima, a pobjednik današnjeg meča sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz susreta Raonić - Lopez.