latinica  ћирилица
21/12/2014 |  09:19 | Autor: RTRS

ABA: Partizan dočekuje Budućnost u derbiju kola

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 19 časova ekipu Budućnosti u derbi meču 13. kola regionalne ABA lige.

Tim Duška Vujoševića u utakmicu protiv crnogorskog predstavnika ulazi sa petog mjesta na tabeli i skorom od po šest pobjeda i poraza.

Budućnost je, s druge strane, druga na tabeli sa skorom od 10 trijumfa iz 12 mečeva.

"Sam pogled na tabelu je dovoljno upozoravajući za nas. Više prostora za neke kalkulacije bilo kog tipa ne postoje s obzirom da želimo da ostanemo u krugu ekipa koje će se izboriti za samo učešće u plej-of takmičenju. U tom smilsu, jako dobro smo svjesni značaja utakmice, kvaliteta pritivnika koji nas čeka, s obzirom da, ekipa Budućnosti zauzima drugo mjesto sa dobrim skorom, a mi smo ovog trenutka na dva kola pred kraj prvog kruga ABA lige, na 50% učinka, 6 pobjeda i 6 poraza. Mi se spremamo na pravi način za tu utakmicu i očekujemo da će igrači odreagovati na najbolji mogući način i da ćemo uspjeti da zabilježimo pobjedu. Mi se spremamo na pravi način za tu utakmicu i očekujemo da će igrači odreagovati na najbolji mogući način i da ćemo uspeti da zabilježimo pobjedu", rekao je uoči meča pomoćni trener crno bijelih Velimir Gašić.

Trener Budućnosti Igor Јovović svjestan je da njegovu ekipu očekuje težak posao u "Pioniru"

"Svjesni smo ko nam je rival, i koliko je jak. Partizan NIS je osvojio najviše trofeja u regionalnom takmičenju. Dovođenjem igrača u posljednje vrijeme Partizan je napravio roster koji je kadar da se bori za sami vrh i trofej u ABA ligi.To znači da nas očekuje izuzetno težak zadatak u 'Pioniru'. Imaće podršku velikog broja navijača. Moramo odigrati jako kvalitetno, takmičarski jako, kako bi došli u situaciju da ih ugrozimo. Rezultatima u posljednje vrijeme smo privilegovani da igramo derbi protiv jake ekipe, i nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu. Probaćemo da napravimo veoma značajnu pobjedu", izjavio je Јovović.

ABA liga, 13. kolo:

Nedjelja, 21. decembar:
Cedevita - Solnok (17.00)
Partizan - Budućnost (19.00)

Ponedjeljak, 22. decembar
MZT - Crvena zvezda (20.30)

Odigrano juče:
Igokea - Mega Leks 70:63
Levski - Cibona 64:74
Krka - Olimpija 71:54
Metalac - Zadar 87:93